Toiminta

Saimaan Syöpäyhdistys on osa Syöpäjärjestöjen maakunnallista toimintaa. Palvelemme neljältä paikkakunnalta käsin Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Päijät-Hämeen alueen syöpäpotilaita ja kaikkia, joita syöpä koskettaa.

Saimaan Syöpäyhdistys on perustettu vuonna 1953. Olemme Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö.

Saimaan Syöpäyhdistyksen toimialue on laaja. Siihen kuuluvat

• Etelä-Karjalan kunnat: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari
  • Etelä-Savon kunnat: Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava
  • Päijät-Hämeen kunnista Hartola, Heinola ja Sysmä

Yhdistyksen talous perustuu pääasiallisesti jäsenmaksuihin, hyväntekeväisyystempauksiin, STEA:n avustuksiin, lahjoituksiin ja testamentteihin.

Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelujen toimipisteet sijaitsevat Lappeenrannassa, Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Niissä toimivat yhdistyksen ammattitaitoiset sairaanhoitajat. Jäsenasiat hoidetaan Lappeenrannan toimistolla.

Neuvontapalvelujen ja toimiston yhteystiedot

Yhdistyksellä on paikallisosastoissaan potilaitten ja läheisten järjestämiä tapahtumia ja virkistystoimintaa eri puolilla Etelä-Karjalaa, Etelä-Savoa, Itä-Savoa ja Päijät-Hämettä.

Paikallisosastot

Vuosikertomus 2015

Saimaan Syöpäyhdistyksen hallitus 2016

Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajat tekevät tiivistä yhteistyötä alueen sairaaloiden sairaanhoitopiirien ja terveyskeskusten kanssa.

Haluaisitko tukea toimintaamme?

Yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat tukea toimintaamme monin tavoin.

Lue lisää, miten voit tukea tai osallistua toimintaamme