Toiminta

Saimaan Syöpäyhdistys palvelee Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Päijät-Hämeen alueen syöpäpotilaita ja kaikkia, joita syöpä koskettaa. Tukea, tietoa ja neuvontaa tarjoamme toimipisteissämme Lappeenrannassa, Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.

Yhdistys on perustettu vuonna 1953. Olemme Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö ja osa Syöpäjärjestöjä.

Yhdistyksen toimialue

Saimaan Syöpäyhdistyksen toimialue koostuu yhteensä 26 kunnasta, jotka pääosin sijaitsevat Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Päijät-Hämeen alueella:

• Etelä-Karjalan kunnat: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari
  • Etelä-Savon kunnat: Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava
  • Päijät-Hämeen kunnista Hartola, Heinola ja Sysmä
  • sekä vuoden 2021 alussa naapurimaakuntiin siirtyneet Heinävesi ja Joroinen

Talous ja hallinto

Yhdistyksen talous perustuu pääasiallisesti jäsenmaksuihin, STEA:n kohdennettuihin avustuksiin, Syöpäsäätiön tukeen, hyväntekeväisyystapahtumiin, lahjoituksiin ja testamentteihin.

Toiminnanjohtaja Niina Turusen toimipaikka on Lappeenrannassa.

Tutustu Saimaan Syöpäyhdistyksen hallitukseen

Lue Saimaan Syöpäyhdistys vuosikertomus 2019 (pdf)

Toimipisteet

Neuvontapalvelujen toimipisteet sijaitsevat Lappeenrannassa, Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Niissä työskentelevät yhdistyksen neuvontahoitajat, jotka ovat koulutus- ja kokemustaustaltaan sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia. Jäsenasiat hoidetaan Lappeenrannan toimistolla.

Neuvontahoitajat ja toiminnanjohtaja tekevät tiivistä yhteistyötä alueen sairaaloiden, sairaanhoitopiirien ja terveyskeskusten kanssa.

Neuvontapalvelujen ja toimiston yhteystiedot

Paikallisosastot

Yhdistyksellä on paikallisosastoissaan potilaitten ja läheisten järjestämiä tapahtumia ja virkistystoimintaa eri puolilla Etelä-Karjalaa, Etelä-Savoa, Itä-Savoa ja Päijät-Hämettä.

Tutustu paikallisosastojen toimintaan

Haluaisitko tukea toimintaamme?

Yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat osallistua ja tukea toimintaamme esim. vapaaehtoistoimijoina, kannatusjäseninä, lahjoituksin tai testamentin muodossa.

Lue, miten voit tukea tai osallistua toimintaamme