Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta

Neuvontahoitajiemme tuki- ja kriisipalvelut sekä neuvontatyö ovat maksuttomia. Palvelemme syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä kaikkia, joita syöpä koskettaa tai huolestuttaa. Henkilökuntaamme sitoo vaitiolovelvollisuus.

Savonlinnan neuvontapalvelu

Savonlinnan neuvontapalvelu toimii Itä-Savon alueella. Neuvontahoitajana Savonlinnassa on th Janna Puurunen.

Tukihenkilöt

Syöpään sairastunut tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Joskus kuunteleva korva ja myötätunto ovat tärkeintä, mitä sairastunut saa. Saimaan Syöpäyhdistys kouluttaa ja välittää tukihenkilöitä ja järjestää erilaisia vertaistukiryhmiä ja -tapaamisia.

Haluan tukihenkilön

Ota yhteyttä meihin, jos tarvitset vertaistukea. Meillä on tukihenkilöitä sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Kuntoutus

Syöpä on raskas sairaus. Syövästä toipuminen tai sairauden kanssa elämään oppiminen vaatii voimia. Siksi sairastuneet voivat tarvita kuntoutusta.

Terveyden edistäminen

Syövän ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Tarjoamme neuvontaa syövän ehkäisemiseksi, varhaisen toteamisen tehostamiseksi ja jo sairastuneiden auttamiseksi.

Rintojen omatarkkailu

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Varhain todetun rintasyövän hoitotulokset ovat Suomessa erittäin hyvät. Opastamme naisia rintojen omatoimiseen tutkimiseen.

Rintaproteesi

Saimaan Syöpäyhdistyksestä rintasyöpään sairastunut voi saada rintaproteesin. Jokainen rintaleikattu on oikeutettu rintaproteesiin.

Periytyvyysneuvonta

Perinnöllisen syövän riskiä voi selvittää perinnöllisyysneuvonnassamme. Perinnöllisyysneuvonnan tarkoituksena on selvittää, onko henkilöllä syöpäalttius eli tavallista suurempi riski sairastua syöpään.

Tietoa syövästä

Syöpäjärjestön Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.

Potilasoppaat ja -verkostot

Suomen Syöpäpotilaat ry ylläpitää kattavaa ja ajanmukaista potilasopasvalikoimaa sekä valtakunnallista potilasverkostotoimintaa.