Siirry suoraan sisältöön

Tietoa syövästä

Syöpäjärjestön Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.

Potilaan polku

Potilaan polku on työkalu, joka kuvaa sairastuneen matkaa aina diagnoosista hoitoihin ja parantumiseen sekä tarvittaessa saattohoitoon saakka. Tänä päivänä yhä useamman potilaan polku päättyy onneksi toipumiseen ja seurantaan.

Kulje potilaan polku

Tietoa syövästä

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossain elämän vaiheessa. Lähes kaksi kolmesta kuitenkin paranee. Lue lisää syöpää aiheuttavista tekijöistä, oireista, seulonnoista ja hoidoista.

Tietoa syövästä

Syöpätaudit

Syöpä ei ole yhtenäinen sairaus, sillä eri syöpien oireet ja hoidot poikkeavat toisistaan. Tietoa eri syöpätaudeista sekä niiden hoidoista ja ennusteista löydät Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -verkkosivustolta.

Syöpätaudit

Elämä syövän kanssa

Syöpään sairastuminen muuttaa elämää ja herättää kysymyksiä ja huolta. Syöpä on kova isku myös sairastuneen läheisille. Tietoa syövän kanssa elämisestä, jaksamisesta ja syövän vaikutuksista muun muassa perhe-elämään, taloudelliseen tilanteeseen ja työhön löydät Kaikki syövästä -sivustolta.

Elämä syövän kanssa

Syövän hoito

Syöpää voidaan hoitaa useilla erilaisilla menetelmillä: leikkauksella, sädehoidolla, sytostaateilla ja täsmälääkkeillä. Syöpähoidot kehittyvät jatkuvasti. Lue lisää syövän hoidosta, kuntoutumisesta ja kivunhoidosta.

Hoito ja kuntoutus

Keskustelufoorumi

Vertaistuki on monesti tärkeää syöpään sairastuneille ja läheisille. Syöpäjärjestöt tarjoaa keskustelumahdollisuuden verkossa.

Rekisteröidy keskustelufoorumille

Potilastarinat

Jokaiseen syöpään sairastuneen tarina on ainutlaatuinen ja jokainen kokee sairauden omalla tavallaan.

Tutustu potilaiden tarinoihin