Siirry suoraan sisältöön

Kurssit

Me Saimaan Syöpäyhdistyksessä haluamme, että jokaisella syöpään sairastuneella on mahdollisuus omaan elämäntilanteeseensa sopivaan tukeen ja kuntoutukseen.

Järjestämme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn tuella kuntoutumista tukevia kursseja syöpäpotilaille ja heidän puolisoilleen. Lisäksi toteutamme lahjoitus- ja testamenttivaroin kursseja ja virkistyspäiviä syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen.

Hyvinvointia ja jaksamista vahvistava kurssi Mikkelissä 23.8. – 1.11.2023

Huom! Kurssi siirretty keväältä syyskaudelle.

Kurssi toteutetaan yksilökurssina Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelun tiloissa. Hakuaika kurssille päättyy 2.8.2023.

Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille syöpään sairastuneille tai syövän sairastaneille ja sen tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään itselleen konkreettisia hyvinvointia lisääviä ja vahvistavia asioita. Iltatapaamisina toteutettava kurssi koostuu 6 tapaamiskerrasta noin kahden viikon välein. Jokaisella tapaamiskerralla on eri teema. Omaa hyvinvointia tuetaan toiminnallisilla harjoitteilla, keskusteluilla ja välitehtävillä. Kurssilaiset saavat lisätietoa liikunnan ja ravinnon merkityksestä omaan jaksamiseen, vertaistukea sekä vahvistusta omalle seksuaalisuudelle ja minäkuvalle. Opetellaan löytämään omat voimavarat ja mielekkäitä tapoja rentoutua.

Kurssi järjestetään keskiviikkoisin 23.8.; 6.9.; 20.9.; 4.10.; 18.10. ja 1.11. Kurssin ohjaajina toimivat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajat, joissakin illoissa mukana on myös vieraileva asiantuntija.

Kurssille valitaan 10 osallistujaa hakemusten perusteella. Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus Mikkelin Hyvinvointikurssille 2023

Tai täytä, tulosta ja lähetä Kurssihakemus tulostettava pdf-lomake Täytetty hakemus lähetetään Saimaan Syöpäyhdistykseen.

Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös hakulomakkeen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelusta >yhteystiedot.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Parantumatonta syöpää sairastavien parikurssi 20. – 24.3.2023

5-päiväinen laitoskurssi Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskuksessa Imatran Kylpylä 

Kurssi on tarkoitettu parantumatonta syöpää sairastaville ja heidän avio-/avopuolisoilleen. Hakuaika kurssille on päättynyt.

Kurssilla sinulla on tilaisuus käsitellä omia kokemuksiasi sairaudesta ja tunteista, sekä tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia syöpäpotilaita ja heidän puolisoitaan. Kurssilla saa tietoa oireenmukaisesta hoidosta ja keinoja jokapäiväiseen selviytymiseen. Kurssi auttaa myös puolisoa sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja vahvistaa hänen voimavarojaan.

Kurssin ohjelmaan sisältyy ohjattuja pienryhmäkeskusteluja, kevyttä liikuntaa, ulkoilua ja vapaa-ajan ohjelmaa. Kurssin ohjaajina toimivat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja sekä psykoterapeutti, toimintaterapeutti, fysioterapeutti ja vapaa-ajanohjaaja.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 8 paria (syöpäpotilas ja avio-/avopuoliso). Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä ja kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Lisätietoa kurssista saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelusta >yhteystiedot.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Minun suruni -kurssi läheisensä menettäneille 4. – 7.5.2023

4-päiväinen surukurssi syöpään kuolleiden läheisille. Täysihoidollinen kurssi Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskuksessa Imatran Kylpylä. Kurssin hakuaika päättyy 6.4.2023.

Kurssia ohjaavat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajat. Ohjelmaan sisältyy keskustelua toivon merkityksestä sekä arjessa selviytymisestä. Kurssi auttaa Sinua löytämään uusia voimavaroja ja saat myös tärkeää vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta. Liikutaan yhdessä voimavarojen mukaan.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 10 osallistujaa. Kurssi on tarkoitettu aikuisille ja läheisen kuolemasta tulee olla kurssin alkaessa vähintään 3 kuukautta. Lisätietoa ja hakulomakkeen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajilta: Jaana Jormakka, puh. 040 767 4043 ja Jaana Lemetyinen, puh. 0400 728 192 >yhteystiedot. Hakemuksen voi myös itse täyttää ja tulostaa alla olevasta pdf-tiedostosta. Lähetä täytetty hakemus Saimaan Syöpäyhdistykseen postitse tai sähköpostitse. Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä ja kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Kurssi on osallistujille maksuton. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus surukurssille 2023

Tai täytä ja tulosta hakemus Hakemus surukurssille (pdf-lomake) Täytetty hakemus lähetetään Saimaan Syöpäyhdistykseen.

Tanssiliiketerapeuttinen kurssi Lappeenrannassa 6.9. – 15.11.2023

Tanssi-liiketerapiaan painottuva yksilökurssi on tarkoitettu kaikille syöpään sairastuneille.

”Liikkeellä elämässä” -kurssin iltatapaamiset (klo 16.30-18) ovat kerran viikossa, yhteensä 10 kertaa. HUOM! Kurssin hakuaika päättyy jo 31.5. Hakijoiden haastattelut ennen lopullisia valintoja pidetään kesäkuussa. 

Kurssilla pääset liikkeen ja keskusteluiden avulla käsittelemään ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Teemoina ovat mm. suhde omaan kehoon, keholliset kokemukset, elämänmuutokset, voimavarat, tunteet, lepääminen ja rentoutuminen.

Kurssia ohjaa tanssi-liiketerapeutti, tanssistudio TwoStepin ja Kehon Polun yrittäjä Katja Puranen. Kurssi-illat pidetään Saimaan Syöpäyhdistyksen tiloissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella Lappeenrannan keskustassa.

Kurssille valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella enintään 10 osallistujaa. Hakemukset käsitellään heti, kun hakuaika on päättynyt. Ennen juhannusta toteutettavien haastattelujen tarkoitus on varmistaa, että kurssi soveltuu hakijan toipumisvaiheeseen ja elämäntilanteeseen. Kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus Lappeenrannan Tanssi-liiketerapiakurssille 2023

Tai täytä ja tulosta hakemus Kurssihakemus tulostettava pdf-lomake Täytetty hakemus lähetetään Saimaan Syöpäyhdistykseen.

Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös hakulomakkeen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajalta, puh. 0400 728 192 tai sähköpostitse saimaa@sasy.fi.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Gynekologista syöpää sairastavien parikurssi 30.10. – 3.11.2023

5-päiväinen laitoskurssi Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskuksessa Imatran Kylpylä
Kurssi on tarkoitettu gynekologista syöpää sairastaville ja heidän avio- tai avopuolisolleen. Huom! Kurssille voi jo hakea.

Kurssin tavoitteena on syöpää sairastavan toimintakyvyn edistäminen ja henkinen tukeminen. Osallistujat saavat tietoa gynekologisen syöpäsairauden ja sen hoidon vaikutuksista omaan elämään, tukea arjessa selviytymiseen ja tietoa terveistä elämäntavoista. Kurssi tukee myös puolisoa uuteen elämäntilanteeseen sopeutumisessa ja vahvistaa hänen omia voimavarojaan.

Kurssia ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Ohjelmaan sisältyy eri asiantuntijoiden mm. fysioterapeutin, ravitsemusterapeutin ja seksuaaliterapeutin luentoja, ryhmätyöskentelyä, ohjattua ja omatoimista liikuntaa sekä vapaa-ajan toimintaa.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 8 paria (syöpäpotilas ja avio-/avopuoliso). Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä ja kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus Gynekologista syöpää sairastavien parikurssille 2023

Tai täytä ja tulosta hakemus Kurssihakemus tulostettava pdf-lomake Täytetty hakemus lähetetään Saimaan Syöpäyhdistykseen.

Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös hakulomakkeen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajalta, puh. 0400 728 192 tai sähköpostitse saimaa@sasy.fi.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Hyvinvoiva minä -kurssi Imatralla 5.9. – 10.10.2023

Kurssille voivat hakea Imatran seudulla asuvat syöpään sairastuneet, joiden aktiiviset syöpähoidot ovat jo päättyneet (esim. suonensisäiset solunsalpaajat tai sädehoidot). Hakuaika kurssille päättyy 18.8.2023.

Kurssin avulla voit löytää itsellesi konkreettisia hyvinvointia lisääviä ja vahvistavia asioita. Iltatapaamisina toteutettava kurssi koostuu 6 tapaamiskerrasta viikon välein. Jokaisella tapaamiskerralla on oma hyvinvointia tukeva teemansa.

Kurssia ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Kurssi rahoitetaan Silvastin testamenttivaroista ja se on kurssille valituille osallistujille maksuton.

Voit hakea kurssille verkkolomakkeella Hakemus Imatran Hyvinvointikurssille 2023 tai pyytää hakulomakkeen Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajalta, jolta voi kysyä myös lisätietoa kurssista, puh. 0400 728 192.

Hyvinvoiva minä -kurssi Savonlinnassa 23.8. – 4.10.2023

Kurssille voivat hakea Savonlinnan seudulla asuvat syöpään sairastuneet, joiden aktiiviset syöpähoidot ovat jo päättyneet (esim. suonensisäiset solunsalpaajat tai sädehoidot). Kurssin hakuaika päättyy 11.8.2023.

Kurssin avulla voit löytää itsellesi konkreettisia hyvinvointia lisääviä ja vahvistavia asioita. Iltatapaamisina toteutettava kurssi koostuu 6 tapaamiskerrasta noin viikon välein. Jokaisella tapaamiskerralla on oma hyvinvointia tukeva teemansa.

Kurssia ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Kurssi rahoitetaan Kauppisen testamenttivaroista ja se on kurssille valituille osallistujille maksuton.

Voit hakea kurssille verkkolomakkeella Hakemus Savonlinnan Hyvinvointikurssille 2023  tai pyytää hakulomakkeen Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajalta, jolta saa myös lisätietoa kurssista, puh. 040 767 4033.

Virkistyspäivä Imatran alueen syöpään sairastuneille ja läheisille 16.8.2023

Järjestämme virkistyspäivän Imatran alueella asuville syöpään sairastuneille ja läheisille Päivärannassa keskiviikkona 16.8.2023 . Päivän ohjelmaan sisältyy aamukahvi, lounas ja päiväkahvi sekä yhdessäoloa keskustellen, ulkoillen ja saunoen. Virkistyspäivä on osallistujille maksuton, päivän toteutus rahoitetaan Silvastin testamenttivaroista. Osallistua voi, vaikka sairastumisesta ja sairastamisesta olisi pidempikin aika.

Ilmoittaudu mukaan 2.8.2023 mennessä neuvontahoitajalle, puh. 0400 728 192 tai jaana.lemetyinen@sasy.fi. Virkistyspäivään mahtuu mukaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Virkistyspäivä syöpäpotilaille ja puolisoille 3.5.2023, Etelä-Karjala, alueellinen

Virkistyspäivä syöpäpotilaille ja puolisoille 3.5.2023 Olkkolan hovissa

Saimaan Syöpäyhdistys järjestää Anja Ester Pylkön rahaston rahoittamana virkistyspäivän syöpäpotilaille, jotka asuvat Lemin, Savitaipaleen, Suomenniemen ja Taipalsaaren alueella. Virkistyspäivään voi osallistua syöpäpotilas yksin tai yhdessä avio- tai avopuolison kanssa. Mukaan mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset viimeistään 20.4. neuvontahoitajalle: jaana.lemetyinen@sasy.fi, puh. 0400 728 192.

Virkistyspäivän tarkoitus on tarjota iloista yhdessäoloa ja -ruokailua, vertaistukea, irtautumista hetkeksi arjesta. Ohjelmaan sisältyy myös kevyttä liikuntaa. Päivän ohjelma ja ruokailut ovat osallistujille maksuton. Matkakuluja ei korvata.

Virkistyspäivään osallistuvilta ei edellytetä yhdistyksen jäsenyyttä tai osallistumista Nelosten toimintaan.

Muut Syöpäjärjestöjen ja Kelan kurssit

Voit hakea myös muille Syöpäjärjestöjen ja Kelan järjestämille kursseille. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Lue, mitä Syöpäjärjestöjen kurssit sisältävät (siirryt Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle)

Tutustu Syöpäjärjestöjen vuoden 2023 kursseihin (pdf-opas)  Painetun kurssioppaan saa neuvontahoitajiltamme.

Katso hakuohjeet Syöpäjärjestöjen kursseille (siirryt kaikkisyovasta.fi -sivustolle)

Tietoa Kelan kuntoutukseen hakemisesta löydät Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit -sivulta. Syöpää sairastavien kursseista, niiden sisällöistä ja ajankohdista löydät tietoa Kelan syöpäkurssien verkkosivulta.

Kelan kursseille voit hakea Kelan hakemuslomakkeella KU 132, jonka liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto. Hakemuksen voi täyttää ja tulostaa verkossa. Hakemus liitteineen lähetetään osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Haku päättyy, kun kurssi on täynnä. Kannattaa siis hakea heti.