Siirry suoraan sisältöön

Kurssit

Me Saimaan Syöpäyhdistyksessä haluamme, että jokaisella syöpään sairastuneella on mahdollisuus omaan elämäntilanteeseensa sopivaan tukeen ja kuntoutukseen.

Järjestämme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn tuella kuntoutumista tukevia kursseja syöpäpotilaille ja heidän puolisoilleen. Lisäksi toteutamme lahjoitus- ja testamenttivaroin kursseja ja virkistyspäiviä syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen.

Tulevat kurssit

Hyvinvoiva minä -kurssi 21.8.-30.10.2024 Mikkelissä

Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille syöpään sairastuneille tai syövän sairastaneille. Hakuaika päättyy 31.7.2024.

Kurssi auttaa sinua löytämään hyvinvointia lisääviä ja vahvistavia asioita. Kurssi koostuu 6 iltatapaamisesta Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin toimipisteessä noin kahden viikon välein (2,5 h/ilta). Jokaisella tapaamiskerralla on eri teema. Omaa hyvinvointia tuetaan toiminnallisilla harjoitteilla, keskusteluilla ja välitehtävillä. Saat lisätietoa liikunnan ja ravinnon merkityksestä omaan jaksamiseen, vertaistukea sekä vahvistusta omalle seksuaalisuudelle ja minäkuvalle. Opetellaan löytämään omat voimavarat ja mielekkäitä tapoja rentoutua.

Ohjaajana toimii Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja, joissakin illoissa mukana on myös vieraileva asiantuntija.

Kurssille valitaan 10 osallistujaa hakemusten perusteella. Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus Hyvinvoiva minä -kurssille Mikkeliin 2024

Tai tulosta ja täytä hakemus Kurssihakemus 2024 (pdf) ja lähetä se Saimaan Syöpäyhdistykseen postitse tai sähköpostitse.

Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös hakulomakkeen saat yhdistyksen sairaanhoitaja Liisa Kautolta, puh. 040 767 4048, sähköposti liisa.kautto@sasy.fi.

Tanssi-liiketerapiakurssi 4.9.-13.11.2024 Lappeenrannassa

Yksilökurssi ”Liikkeellä elämässä” on tarkoitettu kaikille syöpään sairastuneille. Kurssi toteutetaan iltatapaamisina kerran viikossa, yhteensä 10 kertaa (1,5 h/ilta). Hakuaika kurssille päättyy 24.5.2024.

Tanssi-liiketerapia on kehon, liikkeen ja keskustelun yhdistävä taideterapiamuoto. Kurssilla pääset käsittelemään liikkeen ja keskustelun avulla ajatuksiasi ja kokemuksiasi, opit ymmärtämään kehon ja mielen yhteyttä ja suhtautumaan armollisemmin omaan kehoosi. Osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta.

Kurssia ohjaa tanssi-liiketerapeutti, Kehon Polku -yrittäjä Katja Puranen ja kurssi-illat pidetään Kehon Polun salissa.

Huom! Hakuaika kurssille päättyy jo 24.5.2024. Hakemukset käsitellään heti, kun hakuaika on päättynyt. Hakijoiden haastattelut pidetään kesäkuussa ennen lopullisia osallistujavalintoja.  

Kurssille valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella enintään 10 osallistujaa. Ennen juhannusta toteutettavien haastattelujen tarkoitus on varmistaa, että kurssi soveltuu hakijan toipumisvaiheeseen ja elämäntilanteeseen. Kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus tanssi-liiketerapiakurssille Lappeenrantaan 2024

Tai tulosta ja täytä hakemus Kurssihakemus 2024 (pdf) ja lähetä se Saimaan Syöpäyhdistykseen Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta tai sähköpostitse saimaa@sasy.fi.

Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös hakulomakkeen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajalta, puh. 0400 728 192 tai sähköpostitse saimaa@sasy.fi.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Parantumatonta syöpää sairastavien parikurssi 9.-13.9.2024 Imatralla

Kurssi on tarkoitettu parantumatonta syöpää sairastaville ja heidän avio-/avopuolisoilleen. Huom! Kurssin toteutuminen on vielä epävarma rahoituksesta johtuen. Voit kuitenkin jo hakea kurssille. Täysihoidollinen kurssi järjestetään Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskuksessa Imatran Kylpylä.

Kurssilla pääsette käsittelemään sairauden aiheuttamia kokemuksia ja tunteita yhdessä puolison kanssa. Saatte tietoa oireenmukaisesta hoidosta ja keinoja arjessa selviytymiseen sekä voimauttavaa vertaistukea.

Kurssin ohjelmaan sisältyy ohjattuja pienryhmäkeskusteluja, kevyttä liikuntaa, ulkoilua ja vapaa-ajan ohjelmaa. Kurssin ohjaajina toimivat Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajat sekä fysioterapeutti ja vapaa-ajanohjaaja.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 8 paria (syöpäpotilas ja avio-/avopuoliso). Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä ja kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille. Huomio! Tämän kurssin toteutuminen on vielä epävarma rahoituksesta johtuen. Voit kuitenkin jo hakea kurssille. Olemme Sinuun yhteydessä.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus parantumatonta syöpää sairastavien parikurssille syyskuu 2024

Tai tulosta ja täytä hakemus Kurssihakemus 2024 (pdf) ja lähetä se Saimaan Syöpäyhdistykseen postitse tai sähköpostitse.

Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös kurssihakemuksen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelusta >yhteystiedot.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Gynekologista syöpää sairastavien parikurssi 4.-8.11.2024 Imatralla

Kurssi on tarkoitettu gynekologista syöpää sairastaville ja heidän avio- tai avopuolisolleen. 5-päiväinen täysihoidollinen kurssi toteutetaan Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskuksessa Imatran Kylpylä. Hakuaika kurssille päättyy 4.10.2024.

Kurssilla saatte tietoa gynekologisen syövän ja sen hoitojen vaikutuksista elämään sekä vertaistukea luottamuksellisessa ilmapiirissä. Kurssilla saa myös tietoa sairauden vaikutuksista ihmissuhteisiin, minäkuvaan ja seksuaalisuuteen. Ohjelmaan sisältyy eri asiantuntijoiden mm. fysioterapeutin ja seksuaaliterapeutin luentoja, ryhmätyöskentelyä, ohjattua ja omatoimista liikuntaa sekä vapaa-ajan toimintaa.

Kurssia ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 8 paria (syöpäpotilas ja avio-/avopuoliso). Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä ja kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus gynekologista syöpää sairastavien parikurssille 2024

Tai tulosta ja täytä hakemus Kurssihakemus 2024 (pdf) ja lähetä se Saimaan Syöpäyhdistykseen postitse tai sähköpostitse. Lisätietoa kurssista ja tarvittaessa myös hakulomakkeen saat Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelusta >yhteystiedot.

Kurssille osallistuminen on maksutonta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Virkistyspäivä Imatran alueen syöpään sairastuneille ja läheisille 21.8.2024

Järjestämme vuosittain virkistyspäivän Imatran alueella asuville syöpään sairastuneille ja läheisille. Vuoden 2024 virkistyspäivä toteutetaan Päivärannan kurssikeskuksen Rantasaunalla keskiviikkona 21.8. klo 9-15.

Päivän ohjelmaan sisältyy aamukahvi, lounas ja päiväkahvi sekä yhdessäoloa ynnä muuta ohjelmaa ja saunakin lämpiää. Virkistyspäivä on osallistujille maksuton, päivän toteutus rahoitetaan Silvastin testamenttivaroista. Osallistua voi, vaikka sairastumisesta ja sairastamisesta olisi pidempikin aika.

Ilmoittautuminen ke 7.8. mennessä yhdistyksen sairaanhoitajalle puh. 0400 728 192 tai jaana.lemetyinen@sasy.fi. Virkistyspäivään mahtuu max 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Menneet kurssit

Hyvinvoiva minä -kurssi Imatralla 5.-27.3.2024

Kurssille voivat hakea kaikenikäiset Imatran seudulla asuvat syöpään sairastuneet. Kurssin avulla voit löytää itsellesi konkreettisia hyvinvointia lisääviä ja vahvistavia asioita. Iltatapaamisina toteutettava kurssi koostuu 4 tapaamiskerrasta viikon välein. Jokaisella tapaamiskerralla on oma hyvinvointia tukeva teemansa. Kurssi-illat Imatran urheilutalolla (Kotipolku 2) ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja.

Kurssi rahoitetaan Silvastin testamenttivaroista ja se on kurssille valituille osallistujille maksuton.

Lisätietoa kurssista ja hakulomakkeen voit pyytää yhdistyksen sairaanhoitajalta, puh. 0400 728 192. Voit myös täyttää ja lähettää hakemuksen sähköisesti tästä

Hyvinvoiva minä -kurssi Savonlinnassa 24.4.-23.5.2024

Kurssille voivat hakea kaikenikäiset Savonlinnan seudulla asuvat syöpään sairastuneet. Kurssin hakuaika on päättynyt.

Kurssin avulla voit löytää itsellesi konkreettisia hyvinvointia lisääviä ja vahvistavia asioita. Iltatapaamisina (klo 17-19) toteutettava kurssi koostuu 5 tapaamiskerrasta noin viikon välein. Jokaisella tapaamiskerralla on oma hyvinvointia tukeva teemansa. Kurssia ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja.

Kurssi rahoitetaan Kauppisen testamenttivaroista ja se on kurssille valituille osallistujille maksuton.

Lisätietoa kurssista ja hakulomakkeen voit pyytää yhdistyksen sairaanhoitajalta, puh. 040 767 4033. Voit myös täyttää ja lähettää hakemuksen sähköisesti tästä

Minun suruni -kurssi syöpään kuolleiden läheisille 25.-28.4.2024 Imatralla

Surukurssi syöpään kuolleiden läheisille. Täysihoidollinen kurssi toteutetaan Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskuksessa Imatran Kylpylä.

Kurssilla pääset käsittelemään läheisesi kuolemaan liittyviä tunteita, löydät voimavaroja ja keinoja arjessa selviytymiseen. Saat vertaistukea samanlaisessa elämäntilanteessa olevilta. Liikutaan yhdessä voimavarojen mukaan. Kurssia ohjaavat Saimaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajat.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 10 osallistujaa. Kurssi on tarkoitettu aikuisille ja läheisen kuolemasta tulee olla kurssin alkaessa vähintään 3 kuukautta. Hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä ja kaikille hakijoille ilmoitetaan, onko tullut valituksi kurssille.

Hae kurssille verkkolomakkeella Hakemus Minun suruni -kurssille 2024

Tai tulosta ja hakemus Hakemus surukurssille läheinen (pdf) ja lähetä se Saimaan Syöpäyhdistykseen postitse tai sähköpostitse.

Lisätietoa ja hakuohjeita saat Saimaan Syöpäyhdistyksestä: sh Jaana Jormakka, puh. 040 767 4043 ja sh Jaana Lemetyinen, puh. 0400 728 192 >yhteystiedot.

Kurssi on osallistujille maksuton. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee kurssin toteuttamista.

Perheiden voimaviikonloppu 12.-14.4.2024

Perheiden voimaviikonloppu Imatran Kylpylässä Imatran Liikunta- ja kuntoutumiskeskus on tarkoitettu perheille, joissa toinen vanhemmista on sairastunut syöpään ja joissa on alaikäisiä lapsia. Viikonlopun aikana käsitellään sairaudesta selviytymistä ja etsitään voimavaroja, rentoudutaan ja virkistytään. Viikonloppuna tapaa muita perheitä, joita on kohdannut vakava sairaus; vertaistuki antaa voimaa. Ohjelmaa on sekä perheen vanhemmille että lapsille ja nuorille, yhdessä ja erikseen. Lapsen tulisi pystyä osallistumaan vapaa-ajanohjaajan järjestämään toimintaan ilman vanhempiaan ohjelmaan sisältyvien keskusteluryhmien aikana.

Vanhemman syöpään sairastumisesta olisi hyvä olla korkeintaan kaksi vuotta.

Viikonlopun omavastuuosuus on 25 €/aikuinen ja 10 €/lapsi.

Viikonloppuun sisältyy majoitus perhekoon mukaisessa huoneessa, ohjelma ja ruokailut (pe päivällinen, la aamupala, lounas ja päivällinen, su aamupala). Perheet vastaavat itse vakuutuksista, matkajärjestelyistä ja matkakuluista Imatralle.

Hakulomake Hakemus Perheiden Voimaviikonloppuun

Päätökset valinnoista tehdään viikon 12 aikana. Kaikille hakijaperheille ilmoitetaan, onko perhe tullut valituksi viikonloppuun.

Voimaviikonloppu toteutetaan Ragnar Ekbergin säätiön tuella ja se on tarkoitettu Saimaan Syöpäyhdistyksen toimialueella asuville perheille (Enonkoski, Hartola, Heinola, Heinävesi, Hirvensalmi, Imatra, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Mikkeli, Mäntyharju, Parikkala, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Savonlinna, Sulkava, Sysmä ja Taipalsaari).

Lisätietoa voimaviikonlopusta voi kysyä yhdistyksemme sairaanhoitajilta: jaana.jormakka@sasy.fi, puh. 040 767 4043 ja jaana.lemetyinen@sasy.fi, puh. 0400 728 192.

Virkistyspäivä syöpäpotilaille ja puolisoille, Etelä-Karjala, alueellinen, ke 22.5.2024

Saimaan Syöpäyhdistys järjestää vuosittain Anja Ester Pylkön rahaston rahoittamana virkistyspäivän syöpäpotilaille, jotka asuvat Lemin, Savitaipaleen, Suomenniemen ja Taipalsaaren alueella. Virkistyspäivään voi osallistua syöpäpotilas yksin tai yhdessä perheenjäsenen kanssa.

Virkistyspäivän tarkoitus on tarjota iloista yhdessäoloa ja -ruokailua, vertaistukea, irtautumista hetkeksi arjesta. Ohjelmaan sisältyy myös kevyttä liikuntaa. Vuoden 2024 virkistyspäivä toteutetaan kevätretkenä Pulsan Asemalle keskiviikkona 22.5.2024. Päivän aikataulu Kevätretki Pulsaan 22.5.2024 ohjelma. Ilmoittautuminen 14.5. mennessä, puh. 0400 728192.

Virkistyspäivään osallistuvilta ei edellytetä Saimaan Syöpäyhdistyksen jäsenyyttä tai osallistumista NELOSET-paikallisosaston toimintaan.

Muut Syöpäjärjestöjen ja Kelan kurssit

Voit hakea myös muille Syöpäjärjestöjen ja Kelan järjestämille kursseille. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Lue, mitä Syöpäjärjestöjen kurssit sisältävät (siirryt Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle)

Tutustu Syöpäjärjestöjen vuoden 2024 kursseihin Syöpäjärjestöt kurssiopas 2024 (pdf-opas).  Painetun kurssioppaan saa sairaanhoitajiltamme.

Katso hakuohjeet Syöpäjärjestöjen kursseille (siirryt kaikkisyovasta.fi -sivustolle)

Tietoa Kelan kuntoutukseen hakemisesta löydät Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit -sivulta. Syöpää sairastavien kursseista, niiden sisällöistä ja ajankohdista löydät tietoa Kelan syöpäkurssien verkkosivulta.

Kelan kursseille voit hakea Kelan hakemuslomakkeella KU 132, jonka liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto. Hakemuksen voi täyttää ja tulostaa verkossa. Hakemus liitteineen lähetetään osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Haku päättyy, kun kurssi on täynnä. Kannattaa siis hakea heti.