Palvelut

Saimaan Syöpäyhdistys tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen maksutonta neuvontaa ja tukea sairauden eri vaiheissa. Vertaistukiryhmät, erilaiset kurssit, paikallisosastojen toiminta sekä terveyden edistäminen ovat myös keskeisiä palvelumuotojamme.

Toimintamme ja palvelumme ovat luottamuksellisia. Henkilöstömme on vaitiolovelvollinen.

Lataa Tietosuojaseloste Asiakasrekisteri Saimaan Syöpäyhdistys (pdf)

Potilaiden ja läheisten neuvonta

Yhdistyksen sairaanhoitajat auttavat syöpäpotilaita ja heidän läheisiään.
Yhdistys välittää rintaproteeseja rintasyövän sairastaneille.

Lue syöpäpotilaiden ja läheisten neuvontatyöstämme

Vertaistuki

Yhdistys kouluttaa ja välittää tukihenkilöitä sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tukihenkilöt auttavat selviytymään sairauden kanssa. Yhdistys järjestää myös vertaistukiryhmiä.

Lue vertaistukitoiminnastamme

Kurssit

Tarjoamme sairastuneille ja heidän läheisilleen kursseja, joilla saa tietoa syöpäsairaudesta ja toipumisesta sekä vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta.

Siirry kurssisivulle

Terveyden edistäminen

Yhdistys tarjoaa terveysneuvontaa ja opastaa syövän varhaistoteamisessa ja ennaltaehkäisyssä.

Katso, mitä terveydenedistämistyömme sisältää

Avustukset

Saimaan Syöpäyhdistys myöntää

• avustuksia lapsisyöpäpotilaille Lapsen tueksi -rahastostaan
  • hoitopäiväkorvauksia jäsenilleen

Katso avustusten hakuohjeet

Lue lisää yhdistyksen jäseneduista

Tietoa syövästä

Syöpäjärjestöjen verkkosivustolle on koottu ajankohtaista tietoa syövästä ja sen hoidosta.

Siirry Kaikki syövästä -sivustolle

Potilasoppaat

Suomen Syöpäpotilaat ylläpitää potilasoppaita eri aiheista. Oppaiden avulla tuetaan syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla asiallista ja ymmärrettävää tietoa. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osa keskittyy syövän ja sen hoidon aiheuttamiin erityiskysymyksiin.

Saimaan Syöpäyhdistyksestä syöpäpotilaat ja läheiset voivat noutaa oppaita maksutta. Oppaat löytyvät myös sähköisinä, ladattavina pdf-versioina Suomen Syöpäpotilaiden sivustolta.

Tutustu potilasoppaisiin Suomen Syöpäpotilaiden sivustolla

Kokemustoimijat

Kokemustoimijuudella tarkoitetaan toimintaa, jossa kokemustietoa käytetään täydentämään muuta opetusta esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden opetuksessa ja ammattilaisten täydennyskoulutuksessa. Kokemustoimijat ovat tehtäväänsä koulutettuja vapaaehtoisia. Kokemustoimijan voi tilata puhumaan neuvontahoitajiemme kautta Yhteystiedot

Lisätietoa Kokemustoimintaverkosto.fi