Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistoiminta

Saimaan Syöpäyhdistyksen tavoitteena on mahdollistaa hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Vapaaehtoiset ovat tärkeässä roolissa ammattilaisten rinnalla tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Saimaan Syöpäyhdistyksen vapaaehtoisena toimit tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyväksi. Riippumatta siitä, mitä taitoja sinulla on, löydämme varmasti juuri sinulle sopivan tavan auttaa! Sinulla voi olla kokemuksia omasta tai läheisen sairastumisesta, tai voit vain kaivata uudenlaista tekemistä arkeen.

Saimaan Syöpäyhdistyksessä pääset kokeilemaan joustavasti erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Tukihenkilötehtäviin sisältyvät vertaistukihenkilön ja saattohoidon tukihenkilön tehtävät. Muihin vapaaehtoistehtäviin taas kuuluvat muun muassa ryhmänohjaus,  tapahtumien ja tempausten järjestäminen tai niissä avustaminen sekä erilaiset varainhankintaan liittyvät tehtävät.  Voit itse päättää kuinka paljon aikaa haluat antaa – voit osallistua vaikkapa kerran viikossa, kerran kuukaudessa tai kerran vuodessa!

Vapaaehtoisena toimiminen tarjoaa tilaisuuden oppia uusia taitoja ja kehittää itseään. Vuorovaikutustaidot, tiimityötaidot ja ongelmaratkaisukyky kehittyvät, kun työskentelet yhdessä muiden kanssa. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa myös mahdollisuuden auttaa muita ja tehdä hyvää. Vapaaehtoistoiminnasta ei makseta korvausta, vaan toimintaan osallistutaan omasta tahdosta muiden hyväksi.

Tarjoamme sinulle perehdytyksen tehtävään, täydennyskoulutusta, virkistystoimintaa sekä jatkuvaa tukea tehtävässä toimimiseen. Mukaan pääset ilmoittautumalla seuraavaan peruskoulutukseen tai olemalla meihin yhteydessä sivun alareunassa olevalla lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse Yhteystiedot

Kiinnostuitko? Tutustu erilaisiin vapaaehtoistoiminnan muotoihin ja tule mukaan tekemään hyvää syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyväksi!

Tule vapaaehtoiseksi – ota yhteyttä

Mikäli sopivaa koulutusta ei ole juuri nyt tarjolla, voit jättää meille tietosi oheisella lomakkeella. Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tule vapaaehtoiseksi

  • Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen annat luvan tietojesi tallentamiseen yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan rekisteriin. Kaikkia antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tietosuojaseloste Vapaaehtoistoiminnan rekisteri Saimaan Syöpäyhdistys (pdf)