Kurssit

Me Saimaan Syöpäyhdistyksessä haluamme, että jokaisella syöpään sairastuneella on mahdollisuus omaan elämäntilanteeseensa sopivaan tukeen ja kuntoutukseen.

Ryhmät alueittain

Järjestämme vertaistukiryhmiä vastasairastuneille ja erilaisille potilasryhmille sekä sairastuneiden läheisille. Ryhmissä voi jakaa ajatuksia ja kokemuksia sairauden eri vaiheista. Järjestämme ryhmiä useilla paikkakunnilla ja toteutamme myös verkkoryhmiä.

Etelä-Savon ryhmät

Etelä-Savon alueen ryhmien koordinointia hoitavat Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin ja Pieksämäen neuvontahoitajat.

Verkkoryhmät ja -tapaamiset

Järjestämme syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen kasvokkain toteutettavien ryhmien lisäksi verkkovertaisryhmiä. Myös henkilökohtainen tapaaminen neuvontahoitajan kanssa on mahdollista verkossa.

Virkistyspäivät

Toteutamme lahjoitus- ja testamenttivaroin virkistyspäiviä ja -kursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen.

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Suomen Syöpäpotilaat ry toteuttaa yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa syöpäpotilaiden virkistyslomia. Lomille voivat osallistua syöpäpotilaat ja heidän läheisensä. Lomaviikot rahoitetaan Sosiaali- ja terveysministeriön veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella.