Kuntoutus

Syöpä on raskas sairaus. Syövästä toipuminen tai sairauden kanssa elämään oppiminen vaatii voimia. Siksi sairastuneet voivat tarvita kuntoutusta.

Saimaan Syöpäydistys järjestää kursseja kuntoutumisen tueksi

Tavoitteenamme on, että jokainen syöpään sairastunut saisi elämäntilannettaan ja tarpeitaan vastaavia palveluita.

Saimaan Syöpäyhdistys tarjoaa kuntoutumista tukevia palveluita. Järjestämme syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen kursseja, joiden tavoitteena on auttaa ja tukea syöpäpotilasta sekä hänen läheisiään sairauden kaikissa vaiheissa ja edistää heidän elämänlaatuaan ja terveyttään.

Kursseilla saat tietoa syövästä ja sen kanssa elämisestä. Kursseilla on teemasta riippuen myös mm. liikunnallista ohjelmaa, keskusteluja ja työskentelyä ryhmässä. Vertaistuki on kursseilla tärkeässä roolissa.

Saimaan Syöpäyhdistyksen kurssit

Tutustu Saimaan Syöpäyhdistyksen tarjoamiin kursseihin

Muut Syöpäjärjestöjen kurssit

Erilaisia kursseja pidetään ympäri vuoden ja eri puolella Suomea. Voit hakea mille tahansa kurssille asuinpaikastasi riippumatta.

Syöpäjärjestöjen kurssiopas 2021

Lue lisää kursseista Syöpäjärjestöjen sivustolta

Kelan kurssit

Tilanteesi ja tarpeesi mukaan voimme ohjata ja avustaa sinua hakemaan myös Kelan järjestämälle kurssille.

Esite Kelan sopeutumisvalmennuskurssista syöpää sairastaville aikuisille (pdf)

Lisätietoja Kelan kuntoutukseen hakemisesta kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit (siirryt Kelan sivustolle). Tietoa kurssien sisällöistä ja ajankohdista löydät Kelan kurssihausta (siirryt Kelan sivustolle). Käytä hakusanaa ”syöpä”.

Kelan kursseille haetaan Kelan hakemuslomakkeella KU 132 (siirryt Kelan hakemuslomakkeelle), jonka liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto.  Hakemus liitteineen lähetetään osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Haku päättyy, kun kurssi on täynnä.