Siirry suoraan sisältöön

Potilasoppaat ja -verkostot

Suomen Syöpäpotilaat ry ylläpitää kattavaa ja ajanmukaista potilasopasvalikoimaa sekä valtakunnallista potilasverkostotoimintaa.

Potilasoppaat

Potilasoppaissa on ajankohtaista ja ymmärrettävää tietoa syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osassa on tietoa syövän hoidosta tai syövän kanssa selviämisestä arkielämässä.

Suomenkieliset potilasoppaat tuotetaan sekä sähköisinä että painotuotteina ja ruotsinkieliset oppaat sähkösinä. Saimaan Syöpäyhdistyksestä syöpään sairastuneet ja läheiset voivat noutaa painettuja potilasoppaita.

Tutustu potilasoppaisiin Suomen Syöpäpotilaiden sivustolla

Sosiaaliturvaopas

Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2021 -julkaisun on kirjoittanut 19 järjestöstä koostuva työryhmä, johon myös Suomen Syöpäpotilaat ry kuuluu. Oppaan tavoitteena on tarjota yhdestä paikasta selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista.

Siirry sosiaaliturvaoppaan verkkosivustolle

Potilasverkostot

Valtakunnallisen potilasverkostotoiminnan tarkoituksena on, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin sairastamisen herättämien kysymysten kanssa. Verkostot toimivat pääasiassa suljettuina Facebook-ryhminä.

Suomen Syöpäpotilaiden potilasverkostot