Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta

Neuvontapalvelumme sairaanhoitajilta saat tietoa syöpään liittyvistä asioista ja yhdistyksen toiminnasta. Palvelut ovat maksuttomia ja henkilökuntaamme sitoo vaitiolovelvollisuus.

Hoitajamme tarjoavat keskustelua ja neuvontaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sairauden eri vaiheissa sekä kaikille niille joita syöpään liittyvät kysymykset huolestuttavat. Voit keskustella hoitajan kanssa puhelimitse, sähköpostitse tai kasvokkain varaamalla ajan.

Voit varata ajan lähimpään neuvontapalveluun tai neuvontahoitaja voi tulla käymään myös asiakkaan kotona tai sairaalan osastolla.

Neuvontapalvelumme toimipisteet ovat

Ota yhteyttä lähimpään toimipisteeseen arkisin klo 8.30 – 14.

Neuvontapalvelujen yhteystiedot

Haluatko vertaistukea saman kokeneilta? Tutustu vertaistukitoimintaamme.

Vertaistuki

Meiltä saat myös

Ensitietotilaisuuksissamme vastasairastuneet ja heidän läheisensä saavat tietoa sairaudesta ja voivat tavata vertaisiaan.

Ensitietopäivät

Neuvontapalvelun toimintaperiaatteet

• Hoitajamme vastaavat syöpään liittyviin yleisluontoisiin kysymyksiin.
  • Neuvonta on luottamuksellista: hoitajia sitoo vaitiolovelvollisuus.
  • Neuvontapalvelussa ei synny hoitosuhdetta, joten siihen ei sovelleta lakia potilaan asemasta ja oikeuksista.
  • Neuvontapalvelu ei korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön antamaa neuvontaa, tutkimusta tai hoitoa.
  • Huomioithan, ettei neuvontapalvelun hoitajilla ole käytössään aiempia terveystietojasi. Heidän antamansa vastaukset perustuvat kertomiisi terveystietoihin.

Saimaan Syöpäyhdistyksen tuki- ja kriisipalveluiden toteuttamista tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu

Myös Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu auttaa sairastuneita, heidän läheisiään ja muita syövästä huolestuneita.

Valtakunnallinen neuvontapalvelu

Syöpäkipulinja

Syöpä ja sen hoidot voivat aiheuttaa monenlaista kipua. Syöpäkipulinja on syöpäkipujen hoitoa tukea puhelinpalvelu.

Syöpäkipulinja

Etuusneuvonta

Syöpä voi tuoda mukanaan kysymyksiä ja huolta toimeentulosta, korvauksista ja erilaisista maksuista. Jos toimeentulo, sosiaalietuudet tai potilaan oikeudet herättävät kysymyksiä, ota yhteyttä Syöpäjärjestöjen valtakunnalliseen etuusneuvontaan.

Etuusneuvonta

Potilaan polku

Jokaisen syöpään sairastuneen tilanne on yksilöllinen, mutta sairauden vaiheet ja potilaan tarpeet ovat samankaltaisia. Potilaan polku on työkalu, jonka avulla saat yleiskuvan potilaan matkasta.

Potilaan polku kuvaa sairastuneen matkaa aina diagnoosista hoitoihin ja parantumiseen sekä tarvittaessa saattohoitoon saakka. Tänä päivänä yhä useamman potilaan polku päättyy onneksi toipumiseen ja seurantaan.

Kulje potilaan polku