Siirry suoraan sisältöön

Ryhmät Etelä-Savo

Järjestämme Etelä-Savon alueella vertaisryhmiä usealla paikkakunnalla. Ryhmiä on syöpään sairastuneille, syöpäpotilaiden läheisille sekä läheisensä menettäneille. Etelä-Savon alueella vertaisryhmien koordinointia hoitavat Mikkelin ja Pieksämäen neuvontahoitajat. Itäisen alueen ryhmiä koordinoi Savonlinnan neuvontahoitaja.

Perustamme toimialueellemme erilaisia ryhmiä kysynnän mukaan. Osa ryhmistä kokoontuu säännöllisesti kuukausittain, joitakin ryhmiä voimme toteuttaa esim. 1-3 tapaamisen lyhyempänä jaksona. Ota rohkeasti yhteyttä neuvontahoitajiimme ja kerro, millaista ryhmää sinä toivoisit.

Voit osallistua sinulle sopivaan ryhmään, vaikka asuisitkin jollain toisella paikkakunnalla.

Etelä-Savon alueen ryhmistä saat lisätietoa neuvontahoitaja Liisa Kautolta, puh. 040 767 4048 ja neuvontahoitaja Jaana Jormakalta, puh. 040 767 4043. Savonlinnan alueen ryhmistä saat tietoa neuvontahoitaja Janna Puuruselta, puh. 040 767 4033. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@sasy.fi.

Ryhmistä ja tapahtumista ilmoitetaan Mikkelin Kaupunkilehden, Pieksämäen lehden ja paikkakuntakohtaisesti ko.alueen paikallislehden järjestöpalstoilla.

Hiljattain syöpään sairastuneiden verkkoryhmä

Syöpädiagnoosin juuri saaneena tai hoitojen alkuvaiheessa mielessä risteilee paljon kysymyksiä, tuntemuksia ja pelkoja. Aina niitä ei osaa edes ääneen kysyä tai läheisilleen sanoittaa. Verkkovertaisryhmässä tapaat muita samassa elämäntilanteessa olevia. Neuvontahoitajien ohjaamassa ryhmässä saat tietoa, voit jakaa ja kuulla toisten kokemuksia ja tuntemuksia. Verkkotapaamiset noin viikon välein yhteensä 4 kertaa. Ryhmän koko on max 6 osallistujaa.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan seuraavaan verkkoryhmään: jaana.lemetyinen@sasy.fi, puh. 0400 728 192 tai jaana.jormakka@sasy.fi, puh. 040 767 4033. Lisätietoa verkkoryhmään osallistumisesta Verkkoryhmät ja -tapaamiset

Naisten vertaisryhmä Mikkeli

Naisten vertaisryhmä on tarkoitettu kaikille naissyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu yleensä kuukausittain, kuukauden toinen tiistai klo 16.30 Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä aiemmin mukana olleet että uudet osallistujat! Kevätkauden 2024 ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 13.2. klo 16.30.

Tapaamiset näet myös tapahtumakalenterista

Miesten vertaisryhmä Mikkeli

Miesten ryhmä on tarkoitettu kaikille miessyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu kuukausittain Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, kuukauden viimeisenä torstaina klo 17-18.30. Ryhmää ohjaa syövän kokenut mieshenkilö. Seuraava tapaaminen on pääsiäisen vuoksi jo torstaina 21.3.2024 klo 17.00. Myös uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita vertaisryhmän tapaamisiin!

Voit kysyä lisätietoa ryhmästä neuvontahoitajalta: liisa.kautto@sasy.fi, puh. 040 767 4048.

Tapaamiset tapahtumakalenterista

Fuck Cancer kahvit nuorille aikuisille Mli

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville nuorille aikuisille (n. 18 – 40 -vuotiaille). Kahveilla pääset vaihtamaan ajatuksia toisten saman kokeneiden kanssa. Luvassa siis vertaistukea, jutustelua, oleskelua – sekä kahvia ja teetä. Tapaamisia ohjaa vertaistukihenkilö. Ei tarvitse ennakkoilmoittautua eikä sitoutua joka tapaamiseen, vaan voit osallistua FC-kahveille silloin kun sinulle sopii.

Tavataan Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs. Lisätietoja saat neuvontahoitajalta: puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi. Kevään 2024 tapaamiset ovat torstai-iltaisin klo 18 alkaen: 25.1., 22.2., 14.3., 18.4. ja 16.5.

Sylva ry koordinoi valtakunnallisesti Fuck Cancer Suomi -kahveja ja Saimaan Syöpäyhdistys mahdollistaa kahvit omalla alueellaan.  

Mikkelin Fuck Cancer-kahvien päivät löydät myös tapahtumakalenterista.

Eturauhas-, rinta- tai suolistosyöpään sairastuneille Pieksämäellä

Miten jaksat syöpähoitojen aikana tai hoitojen päättyessä?

Tule vaihtamaan ajatuksia sairauden tuomista haasteista saman kokeneiden kanssa. Yhdessä jaetut kokemukset auttavat eteenpäin.

Järjestämme keväällä 2024 Pieksämäen neuvontapalvelussamme vertaistuellisia tapaamisia, joissa voit keskustella luottamuksellisesti syöpään liittyvistä asioista ja saat vertaistukea. Tapaamisissa on mukana yhdistyksen sairaanhoitaja (neuvontahoitaja).

Vertaistapaaminen

  • eturauhassyöpään sairastuneille to 7.3. klo 17–19
  • rintasyöpään sairastuneille to 21.3. klo 17–19
  • suolistosyöpään sairastuneille to 4.4. klo 17–19

Tavataan Saimaan Syöpäyhdistyksen tiloissa, Lampolahdenkatu 6, 2. kerros (Kelan talo). Ilmoitathan osallistumisestasi viimeistään viikkoa ennen tapaamista neuvontahoitajalle, puh. 040 7674043.

Ilta parantumatonta syöpää sairastavien läheisille Mikkelissä 17.4.2024

Parantumattoman sairauden edetessä myös läheiset kokevat avuttomuutta ja voimattomuutta. Läheisten illassa jaetaan kokemuksia, käsitellään sairauden aiheuttamia tunteita ja etsitään yhdessä voimavaroja vaikeaan elämäntilanteeseen.

Parantumatonta syöpää sairastavien perheenjäsenille ja ystäville tarkoitettu ilta Saimaan Syöpäyhdistyksellä keskiviikkona 17.4.2024 klo 17-18.30, osoite Porrassalmenkatu 13 B, 50100 Mikkeli. Tervetuloa!

Ilmoittautumiset mielellään 15.4. mennessä puh. 040 7674048 / neuvontahoitaja

Keskustelu on ammatillisesti ohjattua. Läheisten illan järjestävät yhteistyönä Saimaan Syöpäyhdistys  ja Mikkelin seudun Omaiset ja Läheiset ry.

Juva

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Seuraava ryhmä on käynnistymässä vuoden 2024 alussa. Ota yhteyttä neuvontahoitajaan: puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Kangasniemi

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Uusi ryhmä vastasairastuneille (syöpädiagnoosin hiljattain saaneille) naisille käynnistyy Kangasniemellä, kun ilmoittautuneita on riittävä määrä pieneksi ryhmäksi. Ilmoittaudu pian mukaan!

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Kysy lisää ryhmästä ja ilmoittaudu neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Savonlinnan alue

Savonlinnan alueen ryhmiä koordinoi neuvontahoitaja Janna Puurunen, yhteystiedot: janna.puurunen@sasy.fi, puh. 040 767 4033. Lisätietoa Savonlinnan alueen ryhmistä löydät täältä Ryhmät Itä-Savo

Luontoliikuntaryhmä syöpään sairastuneille Pieksämäellä 4.5. -28.9.2024

Ohjattu luontoliikuntaryhmä ulkoilee VedenjakajaReitistöllä kahdeksana lauantaipäivänä klo 10–12, keväällä 4.-25.5. ja syksyllä 7.–28.9. Nautitaan luonnon rauhoittavasta ympäristöstä ja etsitään uutta motivaatiota liikkumiseen. Ryhmänohjaajina toimivat Terhi Fullwood ja Sari Härkönen Pieksämäen Seutuopistolta. Lisäksi on kaksi iltatapaamista Saimaan Syöpäyhdistyksellä 21.5. ja 17.9. klo 17–19 neuvontahoitajan ohjauksessa. Kaikkien osallistujien terveydentilanne ja toimintakyky huomioidaan ryhmän toiminnassa. Ryhmään otetaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ensikertalaiset ovat etusijalla. Ilmoittautumiset 19.4. mennessä Pieksämäen neuvontahoitajalle puh. 040 7674043 ark. klo 8.30–14.

Ryhmiä hiljattain sairastuneille Mikkelissä ja Pieksämäellä

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Uusi ryhmä käynnistyy, kun ilmoittautuneita on riittävä määrä pieneksi ryhmäksi. Kysy ja ilmoittaudu seuraavaan ryhmään Mikkelin neuvontahoitajalle puh. 040 767 4048, liisa.kautto@sasy.fi tai Pieksämäen neuvontahoitajalle puh. 040 767 4043, jaana.jormakka@sasy.fi.

Sururyhmä Mikkeli

Ammatillisesti ohjattu ja vertaistukeen perustuva sururyhmä ”Toivon polulla” on tarkoitettu heille, jotka ovat menettäneet läheisensä syöpään tai muuhun vakavaan sairauteen. Vertaistukiryhmä antaa mahdollisuuden surusta puhumiseen ja menetyksen käsittelyyn yhdessä toisten kanssa, sekä keinoja voimavarojen vahvistamiseen toipumisen tiellä. Luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri on ryhmässä keskeistä. Sururyhmä toteutetaan yhteistyönä Mikkelin kriisikeskuksen kanssa.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja mukaan mahtuu kuusi osallistujaa. Kokoontumiset järjestetään Mikkelin keskustassa sijaitsevassa Mikkelin kriisikeskuksessa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: neuvontahoitaja, p. 040 767 4048, sähköposti liisa.kautto@sasy.fi

Sururyhmä Pieksämäki

Ammatillisesti ohjattu, vertaistukeen perustuva sururyhmä läheisensä syöpään tai muuhun sairauteen menettäneille. Läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa ja ryhmäkoko on max 6 osallistujaa. Lisätietoa sururyhmästä ja seuraavan ryhmän aloitusajankohdasta saat neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4043.

Lähi- ja verkkoryhmiä sairastuneille ja sairastuneiden läheisille

Järjestämme uusia ryhmiä lyhyelläkin varoitusajalla, kun ilmoittautuneita on riittävän monta pienryhmän käynnistämiseen. Verkkoryhmillä mahdollistamme sen, että vertaistukea saavat myös he, jotka eivät pysty esimerkiksi syöpähoitojen tai pitkien välimatkojen vuoksi osallistumaan kasvokkain toteutettavaan ryhmään. Tiedustele sinulle sopivaa ryhmää – kasvokkain tai verkossa – ja ennakkoilmoittaudu neuvontahoitajille: Jaana Jormakka, puh. 040 767 4043 tai Liisa Kautto, puh. 040 767 4048.

Verkkovertaisryhmiin osallistuminen on mahdollista maakunnasta ja paikkakunnasta riippumatta. Osallistujana tarvitset sähköpostiosoitteen ja tietokoneen, läppärin tai älypuhelimen. Verkkoryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta ryhmää ohjaava neuvontahoitaja voi lähettää sähköpostissa osallistumislinkin ja tarvittaessa auttaa yhteyden testaamisessa etukäteen. Tietoa verkkoryhmistä.