Siirry suoraan sisältöön

Ryhmät Etelä-Savo

Järjestämme Etelä-Savon alueella vertaisryhmiä usealla paikkakunnalla. Ryhmiä on syöpään sairastuneille, syöpäpotilaiden läheisille sekä läheisensä menettäneille. Etelä-Savon alueella vertaisryhmien koordinointia hoitavat Mikkelin ja Pieksämäen neuvontahoitajat. Itäisen alueen ryhmiä koordinoi Savonlinnan neuvontahoitaja.

Tältä sivulta löydät tulevat ja meneillään olevat ryhmät. Perustamme myös uusia ryhmiä kysynnän mukaan. Voit tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja toivoa uutta ryhmää omalle paikkakunnallesi. Voit myös osallistua sinulle sopivaan ryhmään, vaikka asuisitkin jollain toisella paikkakunnalla. Osa ryhmistä kokoontuu säännöllisesti kuukausittain, osa muutamia kertoja vuodessa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, millaista ryhmää sinä toivoisit.

Etelä-Savon alueen ryhmistä saat lisätietoa neuvontahoitaja Liisa Kautolta, puh. 040 767 4048 ja neuvontahoitaja Jaana Jormakalta, puh. 040 767 4043. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@sasy.fi.

Ryhmien tapaamiskerrat löydät myös >  tapahtumakalenterista

Mikkeli

Naisten vertaisryhmä

Naisten vertaisryhmä on tarkoitettu kaikille naissyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu yleensä kuukausittain, kuukauden toinen tiistai klo 16.30 Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä aiemmin mukana olleet että uudet osallistujat!

Miesten vertaisryhmä

Miesten ryhmä on tarkoitettu kaikille miessyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu kuukausittain Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, kuukauden viimeisenä torstaina klo 17-18.30. Ryhmää ohjaa syövän kokenut vapaaehtoinen. Myös uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita vertaisryhmän tapaamisiin!

Kevätkauden 2024 tapaamispäivät: to 25.4. ja to 30.5 klo 17.

Fuck Cancer kahvit nuorille aikuisille

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville nuorille aikuisille (n. 18 – 40 -vuotiaille). Kahveilla pääset vaihtamaan ajatuksia toisten saman kokeneiden kanssa. Luvassa siis vertaistukea, jutustelua, oleskelua – sekä kahvia ja teetä. Tapaamisia ohjaa vertaistukihenkilö. Ei tarvitse ennakkoilmoittautua eikä sitoutua joka tapaamiseen, vaan voit osallistua FC-kahveille silloin kun sinulle sopii.

Tavataan Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs. Lisätietoja saat Mikkelin neuvontahoitajalta.

Sylva ry koordinoi valtakunnallisesti Fuck Cancer Suomi -kahveja ja Saimaan Syöpäyhdistys mahdollistaa kahvit omalla alueellaan.  

Kevätkauden 2024 tapaamispäivät: torstaisin 25.1., 22.2., 14.3., 18.4. ja 16.5. klo 18

Sururyhmä

Ammatillisesti ohjattu ja vertaistukeen perustuva sururyhmä ”Toivon polulla” on tarkoitettu heille, jotka ovat menettäneet läheisensä syöpään tai muuhun vakavaan sairauteen. Vertaistukiryhmä antaa mahdollisuuden surusta puhumiseen ja menetyksen käsittelyyn yhdessä toisten kanssa, sekä keinoja voimavarojen vahvistamiseen toipumisen tiellä. Luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri on ryhmässä keskeistä. Sururyhmä toteutetaan yhteistyönä Mikkelin kriisikeskuksen kanssa.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja mukaan mahtuu kuusi osallistujaa. Kokoontumiset järjestetään Mikkelin keskustassa sijaitsevassa Mikkelin kriisikeskuksessa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: neuvontahoitaja, p. 040 767 4048, sähköposti liisa.kautto@sasy.fi

Juva

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Seuraava ryhmä on käynnistymässä vuoden 2024 alussa. Ota yhteyttä neuvontahoitajaan: puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Kangasniemi

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Uusi ryhmä vastasairastuneille (syöpädiagnoosin hiljattain saaneille) naisille käynnistyy Kangasniemellä, kun ilmoittautuneita on riittävä määrä pieneksi ryhmäksi. Ilmoittaudu pian mukaan!

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Kysy lisää ryhmästä ja ilmoittaudu neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Pieksämäki

Luontoliikuntaryhmä syöpään sairastuneille

Ohjattu luontoliikuntaryhmä ulkoilee VedenjakajaReitistöllä kahdeksana lauantaipäivänä klo 10–12, keväällä 4.-25.5. ja syksyllä 7.–28.9. Nautitaan luonnon rauhoittavasta ympäristöstä ja etsitään uutta motivaatiota liikkumiseen. Ryhmänohjaajina toimivat Terhi Fullwood ja Sari Härkönen Pieksämäen Seutuopistolta. Lisäksi on kaksi iltatapaamista Saimaan Syöpäyhdistyksellä 22.5. ja 18.9. klo 17–19 neuvontahoitajan ohjauksessa. Kaikkien osallistujien terveydentilanne ja toimintakyky huomioidaan ryhmän toiminnassa. Ryhmään otetaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ensikertalaiset ovat etusijalla. Ilmoittautumiset 19.4. mennessä Pieksämäen neuvontahoitajalle puh. 040 7674043 ark. klo 8.30–14.

Kysy lisää

Lähi- ja verkkoryhmiä sairastuneille ja sairastuneiden läheisille

Järjestämme uusia ryhmiä lyhyelläkin varoitusajalla, kun ilmoittautuneita on riittävän monta pienryhmän käynnistämiseen. Verkkoryhmillä mahdollistamme sen, että vertaistukea saavat myös he, jotka eivät pysty esimerkiksi syöpähoitojen tai pitkien välimatkojen vuoksi osallistumaan kasvokkain toteutettavaan ryhmään. Tiedustele sinulle sopivaa ryhmää – kasvokkain tai verkossa – ja ennakkoilmoittaudu oman alueesi neuvontahoitajalle.

Tietoa verkkoryhmistä

Ryhmä hiljattain syöpään sairastuneille

Järjestämme ryhmiä hiljattain syöpään sairastuneille kasvokkain ja verkossa.  Neuvontahoitajan ohjaamassa ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on.

Uusi ryhmä käynnistyy, kun ryhmästä kiinnostuneita on riittävästi.

Sururyhmä läheisensä menettäneille

Sururyhmä on tarkoitettu aikuisille, joiden läheinen on kuollut syöpäsairauteen. Ryhmän ohjaajana toimii yhdistyksemme neuvontahoitaja. Ryhmän alkaessa läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Uusi ryhmä käynnistyy, kun ryhmästä kiinnostuneita on riittävästi.