Siirry suoraan sisältöön

Ryhmät Etelä-Savo

Järjestämme Etelä-Savon alueella vertaisryhmiä usealla paikkakunnalla. Ryhmiä on syöpään sairastuneille, syöpäpotilaiden läheisille sekä läheisensä menettäneille. Etelä-Savon vertaisryhmien koordinointia hoitavat Mikkelin ja Pieksämäen neuvontahoitajat.

Perustamme toimialueellemme erilaisia ryhmiä kysynnän mukaan. Osa ryhmistä kokoontuu säännöllisesti kuukausittain, joitakin ryhmiä voimme toteuttaa esim. 1-3 tapaamisen lyhyempänä jaksona. Ota rohkeasti yhteyttä neuvontahoitajiimme ja kerro, millaista ryhmää sinä toivoisit.

Voit osallistua sinulle sopivaan ryhmään, vaikka asuisitkin jollain toisella paikkakunnalla.

Etelä-Savon alueen ryhmistä saat lisätietoa neuvontahoitaja Liisa Kautolta, puh. 040 767 4048, sähköposti liisa.kautto@sasy.fi ja neuvontahoitaja Jaana Jormakalta, puh. 040 767 4043, sähköposti jaana.jormakka@sasy.fi.

Mikkeli

Ryhmistä ja tapahtumista ilmoitetaan ilmaisjakelulehti Mikkelin Kaupunkilehden ja paikallislehtien järjestöpalstoilla.

Naisten vertaisryhmä 

Naisten vertaisryhmä on tarkoitettu kaikille naissyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu yleensä kuukausittain, kuukauden toinen tiistai klo 16.30 Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä aiemmin mukana olleet että uudet osallistujat!

Seuraava tapaaminen on tiistaina 12.9. klo 16:30.

Tapaamiset näet myös tapahtumakalenterista

Miesten vertaisryhmä  

Miesten ryhmä on tarkoitettu kaikille miessyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu kuukausittain Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, kuukauden viimeisenä torstaina klo 17-18.30. Ryhmää ohjaa syövän kokenut mieshenkilö. Myös uudet osallistujat ovat tervetulleita mukaan!

Voit kysyä lisätietoa ryhmästä neuvontahoitajalta: liisa.kautto@sasy.fi, puh. 040 767 4048.

Seuraava ryhmän tapaaminen torstaina 31.8. klo 17:00.

Tapaamiset tapahtumakalenterista

Hiljattain sairastuneitten naisten ryhmä

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Tapaamiset viikon välein 4 kertaa. Ilmoittaudu ryhmään puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi. Uusi ryhmä käynnistyy aina, kun ilmoittautuneita on riittävästi pieneksi ryhmäksi.

Fuck Cancer -kahvit nuorille aikuisille

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville nuorille aikuisille (n. 18 – 40 -vuotiaille). Kahveilla pääset vaihtamaan ajatuksia toisten saman kokeneiden kanssa. Luvassa siis vertaistukea, jutustelua, oleskelua – sekä kahvia ja teetä. Tapaamisia ohjaa vertaistukihenkilö. Ei tarvitse ennakkoilmoittautua eikä sitoutua joka tapaamiseen, vaan voit osallistua FC-kahveille silloin kun sinulle sopii.

Seuraavat kahvittelut: torstaina 21.9. klo 18:00.

Tulevat kahvit torstaisin 19.10.; 16.11. ja 14.12. klo 18:00.

Kokoontuminen Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs. Lisätietoja saat neuvontahoitajalta: puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi.

Sylva ry koordinoi valtakunnallisesti Fuck Cancer Suomi -kahveja ja Saimaan Syöpäyhdistys mahdollistaa kahvit omalla alueellaan.  

Mikkelin Fuck Cancer-kahvien päivät löydät myös tapahtumakalenterista.

Sururyhmä, yhteistyössä Mikkelin kriisikeskuksen kanssa

Ammatillisesti ohjattu ja vertaistukeen perustuva sururyhmä ”Toivon polulla” on tarkoitettu heille, jotka ovat menettäneet läheisensä syöpään tai muuhun vakavaan sairauteen. Vertaistukiryhmä antaa mahdollisuuden surusta puhumiseen ja menetyksen käsittelyyn yhdessä toisten kanssa, sekä keinoja voimavarojen vahvistamiseen toipumisen tiellä. Luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri on ryhmässä keskeistä.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa 2.11.2023 – 18.1.2024 välisenä aikana. Kokoontumiset järjestetään Mikkelin keskustassa sijaitsevassa Mikkelin kriisikeskuksessa torstai-iltapäivisin klo 16.30 – 18.00. Näin ryhmä pyrkii palvelemaan myös työikäisiä. Mukaan mahtuu kuusi osallistujaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 25.10.2023 mennessä Liisa Kautto, p. 040 767 4048 / liisa.kautto@sasy.fi

Pieksämäki

Ryhmistä ilmoitetaan Pieksämäen lehden seurapalstalla.

Hiljattain sairastuneitten naisten ryhmä

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Tapaamisia on viikon välein yhteensä neljä kertaa (alkuillasta klo 17 – 18.30).  Kysy tarkempi aikataulu ja ilmoittaudu ryhmään puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Luontoliikuntaa ja -elämyksiä syöpäpotilaille 26.8. – 14.10.2023

Ohjattu luontoliikuntaryhmä ulkoilee VedenjakajaReitistöllä nauttien luonnon rauhoittavasta ympäristöstä ja etsien uutta motivaatiota liikkumiseen. Keskustellaan myös hyvinvoinnista ja sen ylläpitämisestä. Osallistujien oma terveystilanne ja toimintakyky huomioidaan toiminnassa. Kahden tunnin ulkoilutapaamisia lauantaisin klo 10-12 on yhteensä 8. Lisäksi tavataan kaksi kertaa tiistai-iltaisin Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelun tiloissa. 

Ryhmään otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ensikertalaiset ovat etusijalla. Kyselyt ja ilmoittautumiset 18.8. mennessä neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043.

2023 Pieksämäen luontoliikuntaryhmä

Sururyhmä

Ammatillisesti ohjattu, vertaistukeen perustuva sururyhmä läheisensä syöpään tai muuhun sairauteen menettäneille. Läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa ja ryhmäkoko on max 6 osallistujaa. Lisätietoa sururyhmästä ja seuraavan ryhmän aloitusajankohdasta saat neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4043.

Juva

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Ryhmiä käynnistetään tarpeen mukaan, joten ota yhteyttä puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Keskusteluryhmä syöpäpotilaan läheisille 

Juvalla järjestetään neuvontahoitajan ohjauksessa keskusteluryhmä syöpäpotilaan läheisille. Tiedustelut ja ilmoittautumiset neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043.

Kangasniemi

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Uusi ryhmä vastasairastuneille (syöpädiagnoosin hiljattain saaneille) naisille käynnistyy Kangasniemellä, kun ilmoittautuneita on riittävä määrä pieneksi ryhmäksi. Ilmoittaudu pian mukaan!

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Kysy lisää ryhmästä ja ilmoittaudu neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Nais- ja miessyöpäpotilaiden vertaisryhmä

Ryhmiä nais- ja miessyöpäpotilaille perustetaan, kun ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: neuvontahoitaja puh. 040 767 4043.

Hiljattain syöpään sairastuneiden ryhmät

Järjestämme ryhmiä hiljattain syöpään sairastuneille kasvokkain ja verkossa. Verkkoryhmillä mahdollistamme sen, että vertaistukea saavat myös he, jotka eivät pysty syöpähoitojen tai pitkien välimatkojen vuoksi osallistumaan kasvokkain toteutettavaan ryhmään. Neuvontahoitajan ohjaamassa ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Uusi ryhmä – kasvokkain tai verkossa – käynnistyy, kun ryhmään on riittävästi ilmoittautuneita. Kysy lisää ja ilmoittaudu Liisalle puh. 040 767 4048 tai Jaanalle puh. 040 767 4043.  Verkkoryhmät ja -tapaamiset

Sururyhmät

Sururyhmä Mikkeli

Ammatillisesti ohjattu, vertaistukeen perustuva sururyhmä läheisensä syöpään tai muuhun vakavaan sairauteen menettäneille. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa  ja siihen mahtuu kuusi osallistujaa. Seuraava sururyhmä järjestetään 2.11.2023 – 18.1.2024, tarkemmat tiedot yläpuolelta kohdasta ”Mikkeli” ja voit kysyä lisätietoa myös neuvontahoitajaltamme, puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi.

Sururyhmän järjestävät yhteistyönä Mikkelin Kriisikeskus ja Saimaan Syöpäyhdistys.

Sururyhmä Pieksämäki

Ammatillisesti ohjattu, vertaistukeen perustuva sururyhmä läheisensä syöpään tai muuhun sairauteen menettäneille. Läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa ja ryhmäkoko on max 6 osallistujaa. Lisätietoa sururyhmästä ja seuraavan ryhmän aloitusajankohdasta saat neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4043.

Verkkoryhmät

Järjestämme ryhmiä myös verkkovälitteisesti (ns. etäryhmiä tai verkkovertaisryhmiä). Niihin osallistuminen on mahdollista maakunnasta ja paikkakunnasta riippumatta. Osallistuja tarvitsee sähköpostiosoitteen ja tietokoneen, läppärin tai älypuhelimen. Verkkoryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta ryhmää ohjaava neuvontahoitaja voi lähettää sähköpostissa osallistumislinkin ja tarvittaessa auttaa yhteyden testaamisessa etukäteen. Tietoa verkkoryhmistä.

Syöpään sairastuneiden läheisten ilta verkossa ti 17.10.2023

Kun läheinen sairastuu syöpään, joutuu pohtimaan sairastuneen, oman ja perheen jaksamisen lisäksi myös arjessa ja työssä selviytymistä.

Kymenlaakson Syöpäyhdistys ja Saimaan Syöpäyhdistys järjestävät yhdessä läheisten vertaisiltoja verkossa. Verkkokeskusteluun otamme mukaan max 6 osallistujaa. Lisäksi mukana ovat myös yhdistysten neuvontahoitajat ja vertaistukihenkilö. Tervetuloa jakamaan ajatuksia samantyyppisessä elämäntilanteessa olevien kanssa!

Syöpään sairastuneiden läheisten ilta verkossa ti 17.10.2023 klo 18 -19.30.
Ilmoittautuminen ja tiedustelut neuvontahoitajalle viim. 13.10. jaana.lemetyinen@sasy.fi tai minna.tani@kymsy.fi