Siirry suoraan sisältöön

Ryhmät Etelä-Savo

Järjestämme Etelä-Savon alueella vertaisryhmiä usealla paikkakunnalla. Ryhmiä on syöpään sairastuneille, syöpäpotilaiden läheisille sekä läheisensä menettäneille. Etelä-Savon alueella vertaisryhmien koordinointia hoitavat Mikkelin ja Pieksämäen sairaanhoitajamme. Itäisen alueen ryhmiä koordinoi Savonlinnan sairaanhoitaja.

Tältä sivulta löydät tulevat ja meneillään olevat ryhmät. Perustamme myös uusia ryhmiä kysynnän mukaan. Voit tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja toivoa uutta ryhmää omalle paikkakunnallesi. Voit myös osallistua sinulle sopivaan ryhmään, vaikka asuisitkin jollain toisella paikkakunnalla. Osa ryhmistä kokoontuu säännöllisesti kuukausittain, osa muutamia kertoja vuodessa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, millaista ryhmää sinä toivoisit.

Etelä-Savon alueen ryhmistä saat lisätietoa sairaanhoitaja Liisa Kautolta, puh. 040 767 4048 ja sairaanhoitaja Jaana Jormakalta, puh. 040 767 4043. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@sasy.fi.

Itäisen alueen ryhmistä löydät tietoa täältä Ryhmät Itä-Savo

Ryhmien tapaamiskerrat löydät myös >  tapahtumakalenterista

Mikkeli

Naisten vertaisryhmä

Kaikille naissyöpäpotilaille tarkoitettua ryhmää ohjaa vapaaehtoinen vertaisohjaaja. Vertaisryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa tiistai-iltaisin Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa (Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs.).  Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ryhmään ovat tervetulleita sekä aiemmin mukana olleet että uudet osallistujat!

Syyskausi 2024:
tiistaisin klo 16.30-18.00
10.9., 8.10., 12.11. ja 10.12.

Miesten vertaisryhmä

Miesten ryhmä on tarkoitettu kaikille miessyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa torstai-iltaisin Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa (Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs). Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja, joka on syövän kokenut vapaaehtoinen.  Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Myös uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita vertaisryhmän tapaamisiin!

Syyskausi 2024:
torstaisin klo 17.00-
26.9., 31.10. ja 28.11.

Fuck Cancer -kahvit nuorille aikuisille

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville nuorille aikuisille (n. 18 – 40 -vuotiaille). Kahveilla pääset vaihtamaan ajatuksia toisten saman kokeneiden kanssa. Luvassa siis vertaistukea, jutustelua, oleskelua – sekä kahvia ja teetä. Tapaamisia ohjaa vapaaehtoinen vertaisohjaaja. Ei tarvitse ennakkoilmoittautua eikä sitoutua joka tapaamiseen, vaan voit osallistua FC-kahveille silloin kun sinulle sopii. Tavataan Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa (Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs). Lisätietoja saat Mikkelin sairaanhoitajalta.

Sylva ry koordinoi valtakunnallisesti Fuck Cancer Suomi -kahveja ja Saimaan Syöpäyhdistys mahdollistaa kahvit omalla alueellaan.  

Syyskausi 2024:
Syksyn kahvit starttaavat elokuussa! Muista seurata myös Mikkelin Kaupunkilehden yhdistyspalstaa.

Sururyhmä

Ammatillisesti ohjattu ja vertaistukeen perustuva sururyhmä ”Toivon polulla” on tarkoitettu heille, jotka ovat menettäneet läheisensä syöpään tai muuhun vakavaan sairauteen. Vertaistukiryhmä antaa mahdollisuuden surusta puhumiseen ja menetyksen käsittelyyn yhdessä toisten kanssa, sekä keinoja voimavarojen vahvistamiseen toipumisen tiellä. Luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri on ryhmässä keskeistä. Sururyhmä toteutetaan yhteistyönä Mikkelin kriisikeskuksen kanssa.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja mukaan mahtuu kuusi osallistujaa. Kokoontumiset järjestetään Mikkelin keskustassa sijaitsevassa Mikkelin kriisikeskuksessa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset yhdistyksen sairaanhoitajalle, puh. 040 767 4048, sähköposti liisa.kautto@sasy.fi

Juva

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa yhdistyksen sairaanhoitaja. Ota yhteyttä: puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Kangasniemi

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä 

Uusi ryhmä vastasairastuneille (syöpädiagnoosin hiljattain saaneille) naisille käynnistyy Kangasniemellä, kun ilmoittautuneita on riittävä määrä pieneksi ryhmäksi. Ilmoittaudu pian mukaan!

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa yhdistyksen sairaanhoitaja. Kysy lisää ryhmästä ja ilmoittaudu, puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Pieksämäki

Hyvinvoiva minä, ryhmä syöpään sairastuneille 25.9.-16.10.2024

Neljä ryhmätapaamista keskiviikkoiltaisin klo 17-19 Pieksämäen neuvontapalvelun tiloissa (Lampolahdenkatu 6). Iltojen aikana voit löytää elämääsi konkreettisia hyvinvointiasi lisääviä ja vahvistavia asioita. Jokaisella tapaamisella on oma hyvinvointia tukeva teemansa. Tapaamisia ohjaa yhdistyksen sairaanhoitaja Jaana Jormakka. Mukaan mahtuu 8 osallistujaa. Ilmoittaudu ryhmään 18.9. mennessä: sairaanhoitaja Jaana Jormakka, puh. 040 767 4043.

Miesten vertaisryhmä

Miesten ryhmä on tarkoitettu kaikille miessyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Pieksämäen neuvontapalvelun tiloissa (Lampolahdenkatu 6). Ryhmää ohjaa sairaanhoitaja Jaana Jormakka.  Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Myös uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita vertaisryhmän tapaamisiin!

Syyskausi 2024:
torstaisin klo 17.00-19.00
26.9., 24.10. ja 20.11

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden naisten ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmä kokoontuu tiistai-iltaisin Pieksämäen neuvontapalvelun tiloissa (Lampolahdenkatu 6).  Mukaan mahtuu kuusi osallistujaa. Ryhmää ohjaa sairaanhoitaja Jaana Jormakka.  Ilmoittaudu mukaan 9.8.2024 mennessä: sairaanhoitaja Jaana Jormakka, puh. 040 767 4043 tai jaana.jormakka@sasy.fi.

Syyskausi 2024:
tiistaisin klo 16.30-18.00
13.8., 20.8., 3.9. ja 17.9.

Luontoliikuntaryhmä syöpään sairastuneille

Ohjattu luontoliikuntaryhmä ulkoilee VedenjakajaReitistöllä kahdeksana lauantaipäivänä klo 10–12, keväällä 4.-25.5. ja syksyllä 7.–28.9. Nautitaan luonnon rauhoittavasta ympäristöstä ja etsitään uutta motivaatiota liikkumiseen. Ryhmänohjaajina toimivat Terhi Fullwood ja Sari Härkönen Pieksämäen Seutuopistolta. Lisäksi on kaksi iltatapaamista Saimaan Syöpäyhdistyksellä 22.5. ja 18.9. klo 17–19 yhdistyksen sairaanhoitajan ohjauksessa. Kaikkien osallistujien terveydentilanne ja toimintakyky huomioidaan ryhmän toiminnassa. Ryhmään otetaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ensikertalaiset ovat etusijalla. Ilmoittautumiset 19.4. mennessä Pieksämäen sairaanhoitajalle puh. 040 7674043 ark. klo 8.30–14.

Kysy lisää

Lähi- ja verkkoryhmiä sairastuneille ja sairastuneiden läheisille

Järjestämme uusia ryhmiä lyhyelläkin varoitusajalla, kun ilmoittautuneita on riittävän monta pienryhmän käynnistämiseen. Verkkoryhmillä mahdollistamme sen, että vertaistukea saavat myös he, jotka eivät pysty esimerkiksi syöpähoitojen tai pitkien välimatkojen vuoksi osallistumaan kasvokkain toteutettavaan ryhmään. Tiedustele sinulle sopivaa ryhmää – kasvokkain tai verkossa – ja ennakkoilmoittaudu oman alueesi sairaanhoitajalle.

Tietoa verkkoryhmistä

Ryhmä hiljattain syöpään sairastuneille

Järjestämme ryhmiä hiljattain syöpään sairastuneille kasvokkain ja verkossa. Sairaanhoitajan ohjaamassa ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on.

Uusi ryhmä käynnistyy, kun ryhmästä kiinnostuneita on riittävästi.

Sururyhmä läheisensä menettäneille

Sururyhmä on tarkoitettu aikuisille, joiden läheinen on kuollut syöpäsairauteen. Ryhmän ohjaajana toimii yhdistyksemme sairaanhoitaja. Ryhmän alkaessa läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Uusi ryhmä käynnistyy, kun ryhmästä kiinnostuneita on riittävästi.