Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen

Meiltä saat tietoa syöpäriskin vähentämisestä, syöpäalttiuden periytymisestä ja syövän varhaistoteamisesta. Jos sairastat syöpää, neuvomme, miten voit omilla valinnollasi edistää hyvinvointiasi.

Sillä miten elät, on merkitystä terveytesi ja jaksamisesi kannalta.

Hoitajamme opastavat terveellisten elintapojen valinnassa. Elintapamuutoksilla voit ehkäistä syöpään sairastumista ja taudin uusimista. Terveelliset elintavat myös edistävät syövästä toipumista.

  • Ohjaamme terveellisiin elintapoihin: ravitsemukseen, liikuntaan, päihteettömyyteen ja nikotiinittomuuteen, hyvään uneen ja painonhallintaan.
  • Opastamme syövän oireiden tunnistamisessa ja varhaistoteamisessa.
  • Annamme perinnöllisyysneuvontaa (periytyvyysneuvontaa) Lue, mitä perinnöllisyysneuvonta on.
  • Järjestämme luomihuolipäiviä, joissa huolestuttavat iho- ja luomimuutokset tarkastaa ihotautilääkäri. Neuvontahoitajan kanssa voit keskustella, kuinka voit suojata ihoasi mm. auringon haittavaikutuksilta.
    Suojaa ihoasi (siirryt Ilman syöpää -sivustolle)
    Lue lisää luomihuolipäivistämme
  • Kannustamme nikotiinittomaan elämäntapaan ja tupakoinnin lopettamiseen. Ehkäisemme nikotiinituotteiden käytön aloittamista.
  • Kannustamme osallistumaan syöpäseulontoihin.

Ohjausta syövän varhaiseen tunnistamiseen

Rintojen omatarkkailu

Kivesten omatarkkailu

Luomien omatarkkailu

Syöpäjärjestöjen sivustoilta löydät myös tietoa:

Tarkkaile kehoasi siirryt Ilman syöpää -sivustolle.

Lue lisää syöpäseulonnoista eli joukkotarkastuksista siirryt Suomen Syöpärekisterin sivustolle.

Luomihuolipäivät

Järjestämme luomihuolipäiviä, joissa huolestuttavat iho- ja luomimuutokset tarkastaa ihotautilääkäri. Katso lisätietoa ja tulevat luomihuolipäivien ajankohdat tästä.

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoimattomuus on tehokkain tapa ehkäistä syöpää. Tupakointi altistaa monille eri syöville. Myös jo sairastuneet hyötyvät tupakoinnin lopettamisesta.

Lue lisää tupakoinnin haitoista ja siitä, miten tupakoinnin lopettaminen vaikuttaa terveyteesi

Saat yhdistyksestämme tukea tupakoinnin lopettamiseen. Yhdistys osallistuu toimialueellaan tehtävään tupakoinnin vastaiseen työhön.

Vertaistukea tupakoinnin lopettamiseen

Voit osallistua ohjattuun verkkovertaisryhmään miltä tahansa paikkakunnalta. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu, siirry sivustolle www.28paivaailman.fi

Erovirasto-sovellus on suunniteltu nuorten ja nuorten aikuisten tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamisen tukemiseksi.
https://www.fressis.fi/erovirasto/ Jos olet harkinnut lopettamista tai olet jo tehnyt päätöksen, voit ladata sovelluskaupasta maksuttoman äpin puhelimeesi!

Terveyden edistämisen luentoja ja tapahtumia

Olemme mukana terveyden edistämisen tapahtumissa ja kampanjoissa. Järjestämme luentoja syöpäriskin vähentämiseen ja varhaiseen tunnistamiseen liittyen.