Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen

Syövän ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Tarjoamme neuvontaa syövän ehkäisemiseksi, varhaisen toteamisen tehostamiseksi ja jo sairastuneiden auttamiseksi.

Sillä miten elät, on merkitystä terveytesi ja jaksamisesi kannalta. Hoitajamme opastavat terveellisien elintapojen valinnassa. Elintapamuutoksilla voimme ehkäistä syöpään sairastumista ja taudin uusimista sekä nopeuttaa sairastuneiden paranemista.

  • Ohjaamme terveellisiin elintapoihin: ravitsemukseen, liikuntaan, päihteettömyyteen, hyvään uneen ja painonhallintaan
  • Opastamme syövän varhaistoteamisessa
  • Järjestämme luomihuolipäiviä
  • Kannustamme tupakoinnin lopettamiseen ja järjestämme tupakasta vieroitusryhmiä

Hoitajamme käyvät luennoimassa syövän riskitekijöistä ja terveyden edistämisestä. Järjestämme myös yleisötilaisuuksia ja ryhmiä näihin liittyen. Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää.

Lue lisää järjestämistämme ryhmistä. Lisätietoa yleisöluennoista saat tapahtumakalenteristamme.

Lisätietoa syövän ehkäisystä ja terveyden edistämisestä:

Ilman syöpää

Rintojen omatarkkailu

Kivesten omatarkkailu

Luomien omatarkkailu

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoimattomuus on tehokkain tapa ehkäistä syöpää. Myös jo sairastuneet hyötyvät tupakoinnin lopettamisesta. Lue lisää tupakoinnin haitoista.

Saat yhdistyksestämme tukea tupakoinnin lopettamiseen. Yhdistys osallistuu toimialueellaan tehtävään tupakoinnin vastaiseen työhön.

Lappeenrannan 28 päivää ilman -ryhmät tupakoinnin lopettamisen tukena

Vertaisryhmä tupakoinnin lopettamisen tueksi Saimaan Syöpäyhdistyksen Lappeenrannan neuvontapalvelun tiloissa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot http://www.28paivaailman.fi/ tai neuvontahoitajalle, puh. 0400 728 192, sähköposti jaana.lemetyinen@sasy.fi.

Mikkeli: Vertaistuella eroon tupakasta

Ryhmiä toteutetaan yhteistyössä Mikkelin allergia- ja astmayhdistyksen kanssa tarpeen mukaan.  Ota yhteyttä MIkkelin neuvontahoitajaamme Liisaan p. 040 767 4048.

Savonlinnan tupakasta vieroitusryhmät

Vieroitusryhmät järjestetään yhteistyössä Sosterin kanssa. Ryhmiä toteutetaan tarpeen mukaan. Tiedustelut Savonlinnan neuvontahoitajalta janna.puurunen@sasy.fi, puh. 040 767 4033.

Pieksämäen 28 päivää ilman -ryhmät

Kokoontumiset Saimaan Syöpäyhdistyksen Pieksämäen neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmiä järjestetään tarpeen mukaan. Tiedustelut ja ilmoittautumiset http://www.28paivaailman.fi/ tai neuvontahoitajalle jaana.jormakka@sasy.fi, puh. 040 767 4043 tai merja.norontaus@pieksamaki.fi, puh. 044 368 6760.