Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen

Syövän ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Tarjoamme neuvontaa syövän ehkäisemiseksi, varhaisen toteamisen tehostamiseksi ja jo sairastuneiden auttamiseksi.

Sillä miten elät, on merkitystä terveytesi ja jaksamisesi kannalta. Hoitajamme opastavat terveellisien elintapojen valinnassa. Elintapamuutoksilla voimme ehkäistä syöpään sairastumista ja taudin uusimista sekä nopeuttaa sairastuneiden paranemista.

Terveysneuvonta

  • Ohjaamme terveellisiin elintapoihin: ravitsemukseen, liikuntaan, päihteettömyyteen, hyvään uneen ja painonhallintaan.
  • Opastamme syövän varhaistoteamisessa,
  • Annamme perinnöllisyysneuvontaa (periytyvyysneuvontaa) Lue lisää, mitä on perinnöllisyysneuvonta.
  • Järjestämme luomihuolipäiviä, joissa huolestuttavat iho- ja luomimuutokset tarkastaa ihotautilääkäri. Neuvontahoitajan kanssa voit keskustella, kuinka voit suojata ihoasi mm. auringon haittavaikutuksilta. Lue lisää luomihuolipäivistämme.
  • Kannustamme tupakoinnin lopettamiseen ja järjestämme tupakasta vieroitusryhmiä.

Ryhmät, luennot, kampanjapäivät

Hoitajamme käyvät luennoimassa syövän riskitekijöistä ja terveyden edistämisestä. Järjestämme myös yleisötilaisuuksia ja ryhmiä näihin liittyen. Osallistumme terveydenedistämisen kampanjapäiviin ja -tapahtumiin eri puolilla toimialuettamme. Kysy lisätietoa Neuvontahoitajien yhteystiedot

Lue lisää ryhmistämme.

Tietoa syövän ehkäisystä

Rintojen omatarkkailu

Kivesten omatarkkailu

Luomien omatarkkailu

Lue lisää syöpäseulonnoista eli joukkotarkastuksista

Siirry Syöpäjärjestöjen Ilman syöpää -sivustolle

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoimattomuus on tehokkain tapa ehkäistä syöpää. Myös jo sairastuneet hyötyvät tupakoinnin lopettamisesta. Lue lisää tupakoinnin haitoista.

Saat yhdistyksestämme tukea tupakoinnin lopettamiseen. Yhdistys osallistuu toimialueellaan tehtävään tupakoinnin vastaiseen työhön.

Lappeenranta: 28 päivää ilman – vertaisryhmä tupakoinnin lopettamiseen

28 päivää ilman on kaikille sopiva ohjelma tupakoinnin lopettamiseen. Tapaamiset viikon välein Saimaan Syöpäyhdistyksen tiloissa, Maakuntagalleria, Kauppakatu 40 D, Lappeenranta. Seuraava ryhmä alkaa ke 27.1.2021 klo 16.30 – 18. Ilmoittautuminen neuvontahoitajalle puh. 0400 728 192 tai www.28paivaailman.fi.

Mikkeli: Vertaistuella eroon tupakasta

Ryhmiä toteutetaan yhteistyössä Mikkelin allergia- ja astmayhdistyksen kanssa kysynnän mukaan.  Ota yhteyttä Mikkelin neuvontahoitajaamme Liisaan p. 040 767 4048.

Pieksämäen 28 päivää ilman -ryhmät

Kokoontumiset Saimaan Syöpäyhdistyksen Pieksämäen neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmiä järjestetään kysynnän  mukaan. Tiedustelut ja ilmoittautumiset http://www.28paivaailman.fi/ tai neuvontahoitajalle jaana.jormakka@sasy.fi, puh. 040 767 4043 tai merja.norontaus@pieksamaki.fi, puh. 044 368 6760.

Savonlinnan tupakasta vieroitusryhmät

Vieroitusryhmät järjestetään yhteistyössä Sosterin kanssa. Ryhmiä toteutetaan kysynnän mukaan. Tiedustelut Savonlinnan neuvontahoitajalta janna.puurunen@sasy.fi, puh. 040 767 4033.