Kokemustoimijat

Kokemustoimijuudella tarkoitetaan toimintaa, jossa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden opetuksessa ja ammattilaisten täydennyskoulutuksessa käytetään kokemustietoa muuta opetusta täydentämässä.

Kokemustoimijan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia sairastuneelta, mitä on elää sairauden kanssa. Kokemustoimija voi kertoa syöpäpotilaan hoitopolusta ja siihen liittyvistä kokemuksistaan sekä siitä, miten sairaus vaikuttaa läheisiin ja parisuhteeseen.

Saimaan Syöpäyhdistyksen alueella toimivat kokemustoimijat Pirjo Olkkonen ja Pia Karvinen. He ovat Saimaan Syöpäyhdistyksen vapaaehtoisia ja tehtäväänsä koulutettuja. Kokemustoimijan voi kutsua tilaisuuksiin puhumaan Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajien kautta. Tilaaja korvaa kokemustoimijalle matkakulut.

Lisätietoa kokemuskoulutuksesta Kokemustoimintaverkosto.fi