Siirry suoraan sisältöön

Etelä-Savon ryhmät

Etelä-Savon alueen ryhmien koordinointia hoitavat Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin ja Pieksämäen neuvontahoitajat.

Perustamme toimialueellemme uusia ryhmiä eri paikkakunnille kysynnän mukaan, esim. vertaisryhmiä eri syöpiin sairastuneille (hematologinen syöpä, suolistosyöpä jne.), läheisten ryhmiä, parantumattomasti syöpää sairastavien ryhmiä. Ota rohkeasti yhteyttä neuvontahoitajiimme ja kerro, millaista ryhmää sinä toivoisit.

Voit osallistua sinulle sopivaan ryhmään, vaikka asuisitkin jollain toisella paikkakunnalla.

Etelä-Savon alueen ryhmistä saat lisätietoa neuvontahoitaja Liisa Kautolta, puh. 040 767 4048, sähköposti liisa.kautto@sasy.fi tai neuvontahoitaja Jaana Jormakalta, puh. 040 767 4043, sähköposti jaana.jormakka@sasy.fi.

Mikkeli

Ryhmistä ja tapahtumista ilmoitetaan ilmaisjakelulehti Mikkelin Kaupunkilehden ja paikallislehtien järjestöpalstoilla.

Naisten vertaisryhmä 

Naisten vertaisryhmä on tarkoitettu kaikille naissyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu yleensä kuukausittain, kuukauden toinen tiistai klo 16.30 Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä aiemmin mukana olleet että uudet osanottajat! Ilmoittauduthan tapaamiseen etukäteen neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi, viimeistään kokoontumispäivänä klo 12 mennessä.

Gynekologiseen syöpään sairastuneiden naisten vertaisryhmä 

Huom! Saaga-ryhmä on kesätauolla.

Avoin vertaisryhmä ”Saaga” kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä maanantaina klo 17-18.30 Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa. Ryhmää ohjaa syövän itse sairastanut vertaistukihenkilö. Ilmoittauduthan tapaamiseen etukäteen neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi, viimeistään kokoontumispäivänä klo 12 mennessä.

Miesten vertaisryhmä  

Miesten ryhmä on tarkoitettu kaikille miessyöpäpotilaille. Ryhmä kokoontuu kuukausittain Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, kuukauden viimeisenä torstaina klo 17-18.30. Ryhmää ohjaa syövän kokenut mieshenkilö. Ilmoittauduthan tapaamiseen etukäteen neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi, viimeistään kokoontumispäivänä klo 12 mennessä. Miesten ryhmä on kesätauolla.

Syöpää sairastavien läheisten ilta

Järjestämme Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa yhteistyönä rentouttavan keskusteluillan syöpää sairastavien läheisille torstaina 16.9. klo 16.30 – 18. Ilmoittaudu etukäteen neuvontahoitajalle: Liisa Kautto, puh. 040 767 4048.

Syöpää sairastavien läheisten ilta pdf-esite

Fuck Cancer -kahvit nuorille aikuisille

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville nuorille aikuisille (n. 18-35/40 -vuotiaille). Kahveilla pääsee tapaamaan muita saman kokeneita ja jakamaan kokemuksia. Luvassa vertaistukea, jutustelua, oleskelua – sekä kahvia tai teetä. Tapaamisia ohjaa vertaistukihenkilö. Kokoontuminen Saimaan Syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvontapalvelun tiloissa, Porrassalmenkatu 13 B, 2. krs.

Koronapandemian aikana muistathan ilmoittautua etukäteen Liisalle, puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi. Riittää, että ilmoittaudut tapaamispäivänä klo 14 mennessä. Seuraavasta tapaamisesta tiedotetaan kesätauon jälkeen.

Anttola

Vertaisryhmä syöpää sairastaville ja syövän sairastaneille

Vertaisohjaajan ohjaama ryhmä Anttolassa on toistaiseksi tauolla.

Kokoontumispaikkana on Anttola-talo, Taipaleentie 31. Ryhmän tapaamisista ilmoitetaan myös Mikkelin Kaupunkilehden järjestöpalstalla. Kaikki syöpään sairastuneet ja sen sairastaneet ovat tervetulleita ryhmään! Lisätietoa ryhmästä saat neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4048.

Pieksämäki

Ryhmistä ilmoitetaan Pieksämäen lehden seurapalstalla.

Miesten vertaisryhmä

Vertaisryhmä ”Syöpäukot” kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkopäivänä klo 14. Tapaamiset järjestetään Pieksämäen neuvontapalvelun tiloissa, Lampolahdenkatu 6, ellei toisin ilmoiteta. Ryhmä on tarkoitettu kaikille syöpään sairastuneille ja syövän sairastaneille miehille ja sitä ohjaa syövän sairastanut vertaistukihenkilö. Kokoontumisista ilmoitetaan myös Pieksämäen lehden seurapalstalla.

Gynekologista syöpää sairastavien vertaisryhmä Pieksämäki-Varkaus

Ryhmä gynekologisiin syöpiin sairastuneille, myös pidempään sairastaneille eri-ikäisille naisille, jotka asuvat Pieksämäen ja Varkauden alueella. Ryhmää ohjaa Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Järjestämme osan tapaamisista Varkaudessa ja osan Pieksämäellä Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelussa, osoite: Lampolahdenkatu 6, 2. kerros (Kelan talo). Lisätietoa ryhmästä neuvontahoitajalta puh. 040 767 4043 tai sähköpostitse jaana.jormakka@sasy.fi.

Keskusteluryhmä syöpään sairastuneiden läheisille

Voit kysyä seuraavan läheisten ryhmän alkamisesta neuvontahoitaja Jaana Jormakalta, puh. 040 767 4043.

Luontoliikuntaa syöpäpotilaille

Luontoliikuntaryhmässä päästään hyödyntämään Pieksämäen VedenjakajaReitistön tarjoamia palveluja. Nautitaan luonnon rauhoittavasta ympäristöstä ja etsitään uusia motivaatioita liikkumiseen. Osallistujien oma terveydellinen tilanne ja toimintakyky huomioidaan toiminnassa. Ohjaajana toimii yksilö- ja ryhmäohjaaja Päivi Tepponen. Ryhmä tapaa neljä kertaa kahden viikon välein. Ryhmään mahtuu kymmenen osallistujaa, ensikertalaiset ovat etusijalla. Kysy lisätietoa ryhmästä neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4043.

Hirvensalmi

Aurinkoiset -ryhmä rintasyöpään sairastuneille

Vertaisryhmä ”Aurinkoiset” rintasyöpään sairastuneille kokoontuu useimmiten Kukka-kahvilassa, Hirvensalmentie 25. Kokoontumispäivistä ja -paikasta ilmoitetaan Mikkelin Kaupunkilehdessä.  Myös uudet osanottajat ovat tervetulleita. Tietoa ryhmästä saat Mikkelin neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4048. Aurinkoiset -ryhmä on tauolla koronapandemian vuoksi. Jatketaan tapaamisia tilanteen niin mahdollistaessa.

Juva

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä

Syöpään hiljattain sairastuneiden naisten ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja ja se kokoontuu neljä kertaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset seuraavaksi alkavaan Juvan ryhmään neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Keskusteluryhmä syöpäpotilaan läheisille 

Juvalla järjestetään neuvontahoitajan ohjauksessa keskusteluryhmä syöpäpotilaan läheisille. Tiedustelut ja ilmoittautumiset neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043.

Kangasniemi

Hiljattain sairastuneiden naisten ryhmä

Syöpään hiljattain sairastuneiden naisten ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja ja se kokoontuu neljä kertaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset seuraavaksi alkavaan Kangasniemen ryhmään neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043.

Nais- ja miessyöpäpotilaiden vertaisryhmä

Ryhmiä nais- ja miessyöpäpotilaille perustetaan, kun ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: neuvontahoitaja puh. 040 767 4043.

Mäntyharju

Rintasyöpäyhdistys järjestää toimintaa Mäntyharjulla kaikille rintasyöpään sairastuneille ja rintasyövän sairastaneille. Lisätietoja neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4048.

Puumala

Toivo ja Ilona -ryhmä syöpäpotilaille ja läheisille

Toivo ja Ilona -vertaisryhmä syöpäpotilaille ja läheisille kokoontuu Kuittisen kahvilassa, osoite Keskustie 13, Puumala. Ryhmää ohjaa syövän kokenut henkilö. Varaa mukaan kahviraha. Ryhmän kokoontumisen ajankohdat ilmoitetaan Puumalan paikallislehdessä ja Mikkelin Kaupunkilehdessä. Lisätietoa voit tiedustella myös neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4048. Huom! Koronavirusepidemian vuoksi Toivo ja Ilona -ryhmä on tauolla.

Hiljattain syöpään sairastuneiden ryhmät

Järjestämme ryhmiä hiljattain syöpään sairastuneille kasvokkain ja verkossa. Verkkoryhmillä mahdollistamme sen, että vertaistukea saavat myös he, jotka eivät pysty syöpähoitojen tai pitkien välimatkojen vuoksi osallistumaan kasvokkain toteutettavaan ryhmään. Neuvontahoitajan ohjaamassa ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Uusi ryhmä – kasvokkain tai verkossa – käynnistyy, kun ryhmään on riittävästi ilmoittautuneita. Kysy lisää ja ilmoittaudu Liisalle puh. 040 767 4048 tai Jaanalle puh. 040 767 4043.

Sururyhmät

Sururyhmä Mikkeli

Ammatillisesti ohjattu, vertaistukeen perustuva sururyhmä läheisensä syöpään tai muuhun sairauteen menettäneiden läheisille. Ryhmä kokoontuu yhteensä viisi kertaa. Kysy seuraavaksi alkavasta sururyhmästä neuvontahoitajalta, puh. 040 767 4048 tai liisa.kautto@sasy.fi.

Sururyhmän järjestävät yhteistyönä Mikkelin Kriisikeskus ja Saimaan Syöpäyhdistys.

Sururyhmä Pieksämäki

Ammatillisesti ohjattu, vertaistukeen perustuva sururyhmä läheisensä syöpään tai muuhun sairauteen menettäneille. Läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta.  Ryhmä kokoontuu 5 kertaa ja ryhmäkoko on max 6 osallistujaa. Seuraava sururyhmä alkaa 31.8.2021, tapaamiset kahden viikon välein klo 17 – 18.30. Lisätietoa sururyhmästä ja ilmoittautumiset neuvontahoitajalle, puh. 040 767 4043.

Pieksämäellä sururyhmä syys 2021 (pdf-esite)

Verkkoryhmät

Järjestämme ryhmiä myös verkkovälitteisesti (ns. etäryhmiä tai verkkovertaisryhmiä). Niihin osallistuminen on mahdollista maakunnasta ja paikkakunnasta riippumatta. Osallistuja tarvitsee sähköpostiosoitteen ja tietokoneen, läppärin tai älypuhelimen. Verkkoryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta ryhmää ohjaava neuvontahoitaja voi lähettää sähköpostissa osallistumislinkin ja tarvittaessa auttaa yhteyden testaamisessa etukäteen. Tietoa verkkoryhmistä.