Siirry suoraan sisältöön

Etelä-Karjalan ryhmät

Etelä-Karjalan alueen ryhmiä koordinoi Saimaan Syöpäyhdistyksen Lappeenrannan neuvontahoitaja.

Perustamme toimialueellemme uusia ja erilaisia ryhmiä kysynnän mukaan, esim. vertaisryhmiä eri syöpiin sairastuneille, läheisten ryhmiä, parantumattomasti syöpää sairastavien ryhmiä. Ota rohkeasti yhteyttä neuvontahoitajiimme ja kerro, millaista ryhmää sinä toivoisit. Etelä-Karjalan alueen ryhmistä voit kysyä lisätietoja neuvontahoitaja Jaana Lemetyiseltä, puh. 0400 728 192, sähköposti jaana.lemetyinen@sasy.fi.

Lappeenranta

Hiljattain sairastuneitten naisten ryhmä ke 13.10. klo 14

Hiljattain syöpädiagnoosin saaneiden ryhmässä sinulla on mahdollisuus kerrata tietoa ja kokemuksia, joita sinulle on tullut lyhyessä ajassa paljon. Voit turvallisesti puhua tunteistasi juuri sellaisina kuin ne tuntuvat, ehkäpä eri tavalla kuin puolisolle tai muille läheisille. Vertaisryhmässä toiset ymmärtävät usein jo puolesta sanasta, mitä syöpään sairastuminen on. Ryhmää ohjaa neuvontahoitaja. Ilmoittaudu ryhmään puh. 0400 728 192 tai jaana.lemetyinen@sasy.fi.

Miesten vertaisryhmä

Syöpään sairastuneiden ja sen sairastaneiden miesten vertaisryhmä Lappeenrannassa. Kokoontumiset kerran kuukaudessa syöpäyhdistyksen neuvontapalvelun tiloissa. Tervetuloa sekä uudet että ryhmään jo aiemmin osallistuneet miehet! Seuraava tapaaminen to 11.11.2021 klo 14 – 15.30.

Lisätietoa ryhmästä ja ilmoittautumiset etukäteen neuvontahoitajalle: puh. 0400 728 182 tai jaana.lemetyinen@sasy.fi.

Vertaisryhmä hematologista syöpää sairastaville ja sairastaneille  

Tule mukaan ryhmään, jossa voit kuunnella ja halutessasi myös jakaa omia kokemuksiasi saman kokeneiden kanssa. Ei ole väliä, milloin olet sairastunut tai sairastanut syövän. Vertaisryhmä kokoontuu Saimaan Syöpäyhdistyksen Lappeenrannan neuvontapalvelun tiloissa, osoite Kauppakatu 40 D, 2. kerros. Keskustelua ohjaavat yhdistyksen neuvontahoitaja ja koulutettu vertaistukihenkilö.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset etukäteen neuvontahoitajalle, puh. 0400 728 192, jaana.lemetyinen@sasy.fi.

Gynekologista syöpää sairastavien vertaisryhmä

Neuvontahoitajan ohjaamassa ryhmässä sinulla on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja tunteita saman sairauden kokeneiden kanssa luottamuksellisesti. Ryhmä kokoontuu Saimaan Syöpäyhdistyksen Lappeenrannan neuvontapalvelun tiloissa, Maakuntagalleria, Kauppakatu 40 D, 2. kerros.

Kysy lisätietoa ryhmästä ja seuraavasta tapaamisesta neuvontahoitajalta, puh. 0400 728 192, jaana.lemetyinen@sasy.fi.

Rintasyöpäpotilaiden vertaisillat

Saimaan Syöpäyhdistys järjestää yhteistyössä Rintasyöpäyhdistyksen kanssa kerran kuukaudessa vertaisillan kaikille rintasyöpään sairastuneille ja rintasyövän sairastaneille. Kokoontumispaikka vaihtelee, useimmiten Lappeenrannan neuvontapalvelun tiloissa.

Syyskauden ensimmäinen tapaaminen torstaina 19.8.2021 klo 17.30 Lappeenrannan neuvontapalvelussa, Kauppakatu 40 D, 2. kerros. Lisätietoa saat Rintasyöpäyhdistyksen tapahtumakalenterista ja kaakonkulma@europadonna.fi

Joutseno

Naissyöpäpotilaiden vertaisryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin klo 15 Tiaisentien Palvelutalolla, osoite Tiaisentie 10. Varaa mukaan kahviraha 5 €. Tapaamisista ilmoitetaan Joutseno-lehdessä. Voit kysyä lisätietoa ryhmästä myös neuvontahoitajalta, puh. 0400 728 192. Tervetuloa myös uudet osallistujat! Seuraava tapaaminen maanantaina 25.10.2021 klo 15.

Ryhmät hiljattain syöpään sairastuneille

Syöpään hiljattain sairastuneiden naisten ryhmät ja miesten ryhmät

Järjestämme ryhmiä hiljattain syöpään sairastuneille kasvokkain ja verkossa. Verkkoryhmillä mahdollistamme sen, että vertaistukea saavat myös he, jotka eivät pysty syöpähoitojen tai pitkien välimatkojen vuoksi osallistumaan kasvokkain toteutettavaan ryhmään. Neuvontahoitajan ohjaamassa ryhmässä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja jakaa tuntemuksiaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Uusi ryhmä – kasvokkain tai verkossa – käynnistyy, kun ryhmään on riittävästi ilmoittautuneita. Kysy lisää ja ilmoittaudu Jaanalle, puh. 0400 728 192.

Tukea syöpäpotilaan läheisille

Syöpä koskettaa sairastuneen lisäksi myös kaikkia läheisiä. Huoli on valtava, tunteet heilahtelevat ja omakin jaksaminen mietityttää. Tule keskustelemaan neuvontahoitajamme kanssa. Voit tulla yksin, ilman sairastunutta läheistäsi. Tunteiden purkaminen asiaan perehtyneen ammattilaisen kanssa keventää mieltä ja keskustellen voi löytyä voimavaroja ja keinoja arjessa selviytymiseen. Tarvitessasi neuvontahoitaja voi välittää myös sinulle oman tukihenkilön. Soita ja varaa keskusteluaika Jaanalle, puh. 0400 728 192 tai saimaa@sasy.fi.

Järjestämme syöpäpotilaan läheisille verkkoryhmiä. Katso lisätietoja Verkkoryhmät ja -tapaamiset

Sururyhmä

Sururyhmä on tarkoitettu syöpään tai johonkin muuhun sairauteen kuolleiden aikuisille läheisille. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa, joka toinen viikko. Läheisen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Ryhmän ohjaajina toimivat neuvontahoitaja ja sairaalapappi. Ryhmän koko max 6 henkilöä. Tiedustelut seuraavan sururyhmän aloituksesta neuvontahoitajalta puh. 0400 728 192.

Verkkoryhmät

Järjestämme ryhmiä myös verkossa (ns. etäryhmiä tai verkkovertaisryhmiä). Niihin osallistuminen on mahdollista maakunnasta ja paikkakunnasta riippumatta. Osallistuja tarvitsee sähköpostiosoitteen ja tietokoneen, läppärin tai älypuhelimen. Verkkoryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta ryhmää ohjaava neuvontahoitaja voi lähettää sähköpostissa osallistumislinkin ja tarvittaessa auttaa yhteyden testaamisessa etukäteen. Tietoa verkkoryhmistä.